BK "Ventspils" basketbolisti sestdien aizvadīs Baltijas Basketbola līgas astotdaļfināla atbildes spēli, savā laukumā uzņemot Paņevežas "Lietkabelis" komandu. Lai izcīnītu uzvaru divu spēļu summā, ventspilniekiem nepieciešama uzvar ar vismaz divu punktu pārsvaru.

Pirmajā mačā Paņevežā BK "Ventspils" piedzīvoja dramatisku zaudējumu pēdējās sekundēs, lai gan spēles gaitā bija vadībā arī ar 13 punktu pārsvaru. Diemžēl neveiksmi uzsāktais otrais puslaiks maču iegrieza nervozā gultnē, un uzvarētās izšķīrās tikai tā izskaņā. Tiesa, vēl septiņas sekundes līdz spēles beigām ventspilniekiem bija četru punktu pārsvars, taču mājinieki pamanījās realizēt divus trakus tālmetienus un izraut uzvaru 67:66.

Cido arēnas grozi ne pārāk labi ņēma pretī viesu metienus, lai gan ari super precizitāti nevarēja palielīties arī mājinieki, taču viņi ļoti apņēmīgi cīnījās par atlēkušajām bumbām. "Lietkabelis" spēlētāji pie sāncenšu groza savāca 15 atlēkušās bumbas, par vienu arī kopumā uzvarot šajā cīņa, un tieši šis rādītājs arī bija būtiskākais pirmajā spēlē. Jā, Aļģirta Braža komandā netrūkst slaidu spēlētāju, taču šķita, ka brīžiem ventspilnieki vienkārši bija par maz agresīvi, bet atbildes mačā tas noteikti jālabo.

Laukuma saimniekiem četri basketbolisti guva vismaz desmit punktus (Kazons 17, Leonards 13, Ņeļubovs 12, Olanders 10), bet BK "Ventspils" rindās tas izdevās tikai Ronaldam Zaķim (16). Skaidrs, ka arī šeit ir rezervītes, bet atliek vien cerēt, ka ventspilnieku treneru brigādi izpīpēs, kā tās labāk izmantot. Atbildes mačā nepieciešama uzvara ar vismaz divu punktu pārsvaru, bet, ja pamatlaiks noslēgsies ar +1, sekos pagarinājums.

Mačs sāksies pulksten 17, bet īsi pirms tā Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sveiks kamaniņbraucēju Mārtiņu Rubeni, par izcīnīto trešo vietu Soču Olimpiskajās spēlēs kamaniņbraucēju komandu stafetē. Sportistam tiks pasniegta unikāla balva kā sveiciens no Ventspils. Spēles puslaikā basketbola halles foajē visiem interesentiem būs iespējams klātienē tikties un nofotografēties ar Rubeni, kā arī saņemt sportista autogrāfu.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: