Naktī uz otrdienu Latvijā atgriezās bobslejisti, viņu starpā arī par olimpiskajiem vicečempioniem kronētais bobslejistu četrinieks – pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu.

Foto: Bobslejistu sagaidīšana lidostā!

Foto: Ventspilnieki ar SPĒKA DZIESMĀM sagaida un sveic savējos!

Foto: Ventspilnieki gavilē par bobslejistu panākumiem arī pusceļā uz mājām!

Kā zināms, pēdējā Olimpiādes dienā Melbārža četrinieks izcīnīja sudraba medaļu, piekāpjoties krievu pilota Aleksandra Zubkova ekipāžai, bet aiz sevis atstāja bronzas medaļu ieguvējus, amerikāņa Stīvena Holkomba pilotēto četrinieku.

Otrs latviešu četrinieks ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Leibomu olimpiskās spēles noslēdza ierindojoties 14. vietā.

Šīs Latvijai ir vēsturē labākās Ziemas olimpiskās spēles, jo izcīnītas četras godalgas – divas sudraba un divas bronzas. Bronzas medaļu olimpiskajos Sočos izcīnīja Latvijas komanda kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici, savukārt otru bronzas medaļu izcīnīja kamaniņu braucēji Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, brāļi Andris un Juris Šici komandu stafetē. Pie sudraba medaļām tika jau minētais bobslejistu četrinieks pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu, kā arī skeletonists Martins Dukurs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: