Pie 15 panākuma "Aldaris" LBL čempionātā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos mača izskaņā lika panervozēt, tomēr ar 80:78 pieveica BK "Jēkabpils", tā arī nosargājot pirmo vietu kopvērtējuma tabulā.

Pirms mača slimības dēļ no ventspilnieku aptveres tika izsists viens no līderiem Lorenco Viljams, kas nozīmēja, ka daudz vairāk darba būs Dāvim Lejasmeieram un laiku pa laikam pie saspēles vadīšanas būs jāķeras vēl kādam no ārējās līnijas spēlētājiem.

BK "Ventspils" spēli sāka ļoti veiksmīgi, jau pēc trim minūtēm mājinieki pieprasīja pirmo minūtes pārtraukumu. Ventspilnieki krietni labāk darbojās abos laukuma galos, pēc Jāņa Timmas tālmetiena izvirzoties vadībā 9:2. Minūtes sapurināšanās tiešām ļāva mājiniekiem uzlabot spēli, un trīsarpus minūtes līdz ceturtdaļas beigās Bārniss ar sarežģītu tālmetienu pāri Džeraja Granta rokām panāca izlīdzinājumu 15:15. Pirmajā pārtraukumā plusos tomēr varēja doties viesi - 19:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā BK "Ventspils" panāca jau +9 (26:17), varēja tikt vēl tālāk, taču nesanāca, turklāt mājinieki atbildēja ar diviem Rinalda Sirsniņa tālmetieniem. Uz Mārtiņa Laksas soda metienu ar pustālo atbildēja Pāvels Veselovs un Roberts Štelmahers devās pie sekretariāta pieprasīt minūtes pārtraukuma, jo komandas šķīra vairs tikai divi punkti - 26:24.

Tūlītēju efektu minūtes apspriede nedeva, jo sekoja pašu kļūda un Sirsniņa trešais tālmetiens... Ventspilnieku atbilde bija tiešām iespaidīga - 14:1 un 40:29 uz tablo. Līdz puslaika beigām uzņemto ātrumu noturēt gan neizdevās un jēkabpiliešiem izdevās krietni pietuvoties - 42:37.

Iešūpošanās otrajam puslaikam mazāk laika prasīja viesiem, kas drīz vien iekārtojās komfortablā attālumā. Nepilnās četrās minūtēs Štelmahera padotie veica divus sešu punktu izrāvienus, panākot 14 punktu pārsvaru - 54:40. Ceturtdaļas vidus labāks gan padevās mājiniekiem, kas prata pietuvoties, tomēr izskaņa atkal piederēja BK "Ventspils" - Lejasmeiera caurgājiens, piespēle uz stūri Valteram, kurš pēdējā sekundē realizē tālmetienu, un 65:54.

Lai gan ceturtās ceturtdaļas sākums ļāva domāt, ka intriģējošu beigu šajā mačā nebūs, jēkabpiliešiem bija par spēkiem to sarūpēt. BK "Ventspils" izdevās tikt pat 15 punktu attālumā, taču tuvojoties mača beigām pārsvars strauji dila. 69 sekundes līdz spēles beigu signālam Pāvels Veselovs realizēja tālmetienu, pirmo reizi kopš pirmā puslaika pietuvinot savu komandu viena metiena attālumā - 75:72.

Sekoja ventspilnieku minūtes pārtraukums, kļūda un vēl divi punkti no Veselova, kurš turklāt arī tika pie iespējas izpildīt soda metienu. Pāvels to nerealizēja, bet otrā laukuma galā vienu reizi no soda metienu līnijas precīzs bija Ronalds Zaķis, taču atlēkušo bumbu izcīnīja Jānis Timma, tūlīt pat arī realizējot metienu un panākot drošāku pluss 4 - 78:74.

Atlikušajā laikā aukstasinīgāk un precīzāk nospēlēja BK "Ventspils", nosargājot vadību un izcīnot uzvaru 80:78. Ar 27 punktiem rezultatīvākais ventspilnieks bija Ronalds Zaķis, 19 punkti Sandim Valteram, bet Jānim Timmam 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Jēkabpils - Ventspils 78:80 (15:19, 22:23, 17:23, 24:15)
Ventspils: Zaķis 27 (6 ab), Valters 19, Timma 15 (8 ab), Laksa 5, Lejasmeiers 4 (6 rp), Grants 4, Butjankovs 4 (6 ab), Gulbis 2

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: