Sočos ziemas olimpiskajās spēlēs pirmo startu aizvadījis ātrslidotājs Haralsds Silovs, bet Latvijas lielākā cerība biatlonā Andrejs Rastorgujevs izcīnīja devīto vietu iedzīšanā. 

Haralds Silovs olimpiādē nepiedalījās 5000 metru slidojumā un arī 500 metros uz ledus devās nevis, lai aizķertu kādu konkrētu vietu, bet gan iesildītos nākamajiem diviem startiem. Latvijas ātrslidotājs uz starta stājās pirmais kopā ar poli Arturu Nogalu, un pirmajā kārtā tas izrādījās lēnākais slidojums. Haralds atbilstoši iesildīšanās ritmam veica arī otro slidojumu, bet pēdējais mačos tomēr nepalika - kritienus piedzīvoja holandietis Stefans Grothuss un austrālis Daniels Gregs, kuri tad arī noslēdza 500 metru slidojuma rezultātu tabulu. Silovs sasniedza 37. rezultātu.

Trešdien Silovs startēs 1000 metru distancē, bet piektdien slidos arī 1500 metrus, un šajās distāncēs jau centīsies uzrādīt pēc iespējas labāku rezultātu.

Savukārt biatlona mačos 12,5 km iedzīšanas mačos iespaidīgs sniegums Andrejs Rastorgujevam, kurš no 17. vietas prata pacelties uz devīto, turklāt šautuvē kļūdoties tikai reizi. No bronzas medaļas mūsu sportistu šķīra 24 sekundes, bet uzvarētājam Martēnam Furkadam (arī kļūdījās reizi) piekāpās par 48,3 sekundēm. 

Otrdien pulksten 12 sprinta distancē dosies slēpotāja Inga Dauškāne, bet pēc tam arī vīri 

Arvis Liepiņš un Jānis Paipals. Plkst. 16.30 un 18.20 trešo un ceturto braucienu veiks kamaniņu braucējas Elīza Tīruma un Ulla Zirne, kuras pēc pirmās dienas ir attiecīgi 11. un 15. vietā.  

Foto:olimpiade.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: