Sestdien 14. spēli "Aldaris" LBL turnīrā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems komandu, ar kuru saistās sena cīņu vēsture – "Barons kvartāls". Mača sākums, kā ierasts brīvdienās, pulksten 17.

Šī būs abu komandu otrā spēle šosezon, bet pirmā tikšanās reize Mārupē izvērsās pamatīgi nervoza un intriģējoša. Komandām ceturtdaļas uzvarot pārmaiņus, galu galā tika tika sarūpēts pagarinājums, taču arī šajās piecās spēles minūtes uzvarētājus noskaidrot neizdevās. Lai gan ventspilnieki sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, tieši viņiem papildlaika beigās bija jāglābj spēle, jo divas sekundes līdz tās beigās +2 jau bija "baroniem". Glābiņš nāca no Māra Gulbja rokām, kuram pēdējā brīdi izdevās izraut neizšķirtu 77:77. Otrajā pagarinājumā BK "Ventspils" basketbolisti jau nospēlēja krietni labāk, tiekot pie uzvaras 95:91.

Papildlaiku izspēlēšana šo komandu starpā nav nekāds retums, turklāt šīs sezonas gadījums, kad nepietika ar vienu piecminūti, arī nav nekas īpašs – pirms vairākām sezonām Ventspilī vajadzēja četrus... Protams, netrūkst arī maču, kuros pietiek ar 40 minūtēm, tomēr šīs sezonas pirmais mačs tikai apliecina, ka intriga ir iespējama.

"Baroni" LBL šajā sezonā uzvarējuši 11 mačos no 23, bet pēdējo desmit maču bilance ir pozitīva – seši panākumi, četras neveiksmes. Uzvarējuši "Barons kvartāls" spēlētāji ir arī pēdējos divos mačos, turklāt pieveicot tabulas kaimiņus BK "Saldus" un "Jūramalu/Fēniksu". Rīgas klubs šosezon pagaidām iztiek bez leģionāriem, kas gan nenozīmē, ka tajā nav pazīstamu uzvārdu. Piemēram, labākais punktu guvējs un cīnītājs pie groziem ir Agnis Čavars (11,7+8). Savukārt ar piespēlēm vislabāk sokas ventspilniekam Dāvim Čoderam, kurš komandas biedriem asistē vidēji 4,5 reizes mačā. Abi šie spēlētāji arī izceļas ar lielāko spēles laiku.

Šīs nedēļas mačā FIBA Izaicinājuma kausā patīkamu mirkli piedzīvoja BK "Ventspils", jo pirmo reizi šajā sezonā mačam komandu varēja pieteikt labākajā sastāvā. Vai tā būs arī šoreiz, pateikt pagaidām nevar (var būt dažādi apsvērumi, kāpēc spēlētajam ļaut atpūsties), taču skaidrs, ka ventspilnieki gribēs pierādīt, ka divi pagarinājumi Mārupē bija pārpratums. Atliek cerēt, ka aktīvi un skaļi palīdzēt viņiem šajā gandrīz vai Latvijas klasikā centīsies arī līdzjutēji, kuriem būtu jāzina, ka maču varēs vērot tikai klātienē – Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: