Ventspils Olimpiskajā centrā „Ventspils” šovakar tika noskaidrota Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujas „Muzikālā Banka 2013” vērtīgākā dziesma. Aizvadītā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguvusi Dona izpildītā „Pēdējā vēstule”.

Otrajā vietā ierindojusies Intara Busuļa dziesma „Viss ir iespējams” un arī Normunda Pauniņa un Antras Stafeckas izpildītā „Uzzīmē mani”, savukārt trešajā - Ivo Fomina dziesma „Putni bez spārniem”. Ceturtā vērtīgākā vieta ir Roberta Pētersona izpildītā „Sāksim no jauna”.

 

Dziesmu sarindošanās secība tālākajās vietās:

5. “Kļūdu paradīze” Antra Stafecka
6. “Tu tikai runā ar mani” Musiqq
7. “Māsa upe” Dons
8. “Vieglums neaprakstāms” LV un neparasts bars
9. “Akvārijs” Astro'naut
10. “Kur deg mana uguntiņa” Sabīne Berezina
11. “Dari kā es” Musiqq
12. “Tu neļauj” Marta Ritova un Ivo Grīsniņš-Grīslis
13. “Jauns sākums” PeR
14. “Manai pasaulei jumtu” Miks Dukurs

Ventspilnieku simpātiju balvu ieguvis dziedātājs Roberts Pētersons.

Aptaujas noslēguma ceremonijas šovs Ventspilī šogad vizuāli bija veidots ziemas noskaņās. To atklāja ar īpaši veidotu uvertīru, kurā ieskanējās visu piecpadsmit fināla dziesmu motīvi. Gada labākās dziesmas koncertā izskanēja gan grupu izpildījumā, gan kopā ar Kristapa Krievkalna instrumentālo grupu un Ventspils mūzikas vidusskolas stīgu ansambli.

Arī visi „Muzikālās Bankas” eksperti bija parūpējušies par īpašiem priekšnesumiem. Diriģents Mārtiņš Klišāns dziedāja senu Raimonda Paula dziesmu „Ziemas vakars”, Aigars Grauba uzstājās kopā ar leģendāro „Jumpravu”, Kārli Auzāns  muzicēja kopā ar „Melo-M”, savukārt Kristīne Kārkle- Puriņa tandēmā ar Juri Vaivodu izvēlējās temperamentīgo latviešu tautas dziesmu „Apkal manu kumeliņu”. Jaukus muzikālus pārsteigumus bija sarūpējuši arī pārējie eksperti - Ēriks Ešenvalds, Linda Leen, Uģis Roze un Edgars Kramiņš.

Apskati foto no piektdienas „Muzikālās bankas” mēģinājuma!

 

"Muzikālā banka 2013" bildēs ŠEIT un ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: