FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīra pirmajā mačā neveiksmi piedzīvojuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos atzina pieredzējušās "Royal Hali" komandas pārākumu, piekāpjoties 61:72.

Ventspilnieki mača sākumā neizmantoja divas iespējas atklāt rezultātu, un galu galā pirmais mērķi sasniedza mājinieku tālmetiens. BK "Ventspils" atbildēja ar Ronalda Zaķa danku, taču tad meta mieru punktu gūšanai uz vairākām minūtēm. Tūlītēju efektu nedeva arī minūtes pārtraukums, un mājinieki attālinājās līdz 11:2. "Royal Hali" spēlētāji ļoti enerģiski darbojās aizsardzībā, cītīgi palīdzot cits citam, toties uzbrukumā, pēc veiksmīgā sākuma, pārāk paļāvās uz individuālajām darbībām, ko labi izmantoja viesi.

Kopējām pūlēm ventspilniekiem izdevās tikt divu punktu attālumā (9:11), bet ceturtdaļa noslēdzās ar mājinieku četru punktu pārsvaru – 11:15. Diemžēl otro spēles posmu BK "Ventspils" sāka ar divām kļūdām (Butjankovam tiesneši vispirms saskatīja piezīmi uzbrukumā, pēc tam arī nostaigātu), kas lielā mērā arī noteica ceturtdaļas pirmo pusi. Kamēr kurzemnieki izskatījās samulsuši, mājiniekiem spēle gāja no rokas un arī pārsvars auga. Ceturdaļas vidū jau 13:25, un Robertam Štelmaheram bija jāpieprasa vēl viens minūtes pārtraukums...

Toties vēl pēc kāda laika divas reizes pēc kārtas minūtes apspriedi nācās sasaukt Jurija Zdovcam. Ventspils komandas grimšanu apturēja Sanda Valtera trīspunkta gājiens, bet drīz vien no lielajiem mīnusiem tika nomesti septiņi punkti – 20:25. 70 sekundes līdz puslaika beigām mērķi beidzot sasniedza ventspilnieku tālmetiens – precīzs bija Dāvis Lejasmeiers – un komandas šķira vien četri punkti (23:27). Diemžēl viļņa galotnē noturēties neizdevās, un puslaika izskaņa atkal labāka padevās "Royal Hali" basketbolistiem, kas tika deviņu punktu attālumā – 23:32.

Skaidrs, ka ventspilniekiem otrajā puslaikā pielikt vajadzēja visos spēles elementos, taču tik pat nepieciešami bija atgūt ticību savos spēkos un vēsu galvu. Tā vien šķita, ka tieši komandas sapurināšanai treneri galvenokārt bija veltījuši laiku pārtraukumā, jo spēli viesi atsāka ar pavisam citādākām emocijām, nekā tas bija pirmajā puslaikā. Vispirms komandai padevās piecu punktu izrāviens, bet pēc trim minūtēm jau bija tikai viena punkta attālumā – Jānis Timma panāca 32:33. Šādi notikumi uzkurināja emocijas laukumā, taču arī pamodināja mājiniekus, kuri vispirms piegrieza skrūves aizsardzībā.

 

Līdz ceturtdaļas beigām "Royal Hali" atguva drošu pārsvaru, vienu brīdi tiekot arī pie +13, bet periodu noslēdzot 49:38. Diemžēl tuvāk tikt BK "Ventspils" vairs neizdevās. Turki aizsardzībā grožus neatlaida, bet atrast veidus, kā tos padarīt vaļīgākus pašiem, īsti nesanāca. Tomēr arī sagrāvi Roberta Štelmahera padotie nepieļāva, piedzīvojot zaudējumu 61:72.

Royal Hali – Ventspils 72:61 (15:11, 17:12, 17:15, 23:23)
Royal Gali: Borovņaks 17 (12ab), Lorbeks 13, Stevičs 9, Ermiss 8 (10rp), Sanli 6, Brēmers 5, Goktass 5, Akpinars 4, Vaits 3, Oguts 2, Bukers
Ventspils: Valters 15, Zaķis 10, Lejasmeiers 10, Timma 9, Viljams 5, Butjankovs 5, Grants 3 (6ab), Gražulis 2, Laksa 2

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: