"Ventspils" pēc neveiksmes Baltijas Basketbola līgā pret "Nevežis" (57:75) "Aldara" Latvijas Basketbola līdervienību duelī neatstāja nekādas cerības "Valmierai", kas izbraukumā tika sakauta ar rezultātu 84:59.

Rezultatīvākais laukumā bija Jānis Timma, kurš izcēlās ar 24 punktiem.

Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē "Ventspils" 26. oktobrī savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 78:57. Ventspilnieki pirms šāvakara cīņas ar desmit uzvarām un vienu zaudējumu turnīra tabulā ieņēma otro vietu, savukārt vidzemnieki, kas pēdējās spēlēs uzvarēja "Jēkabpili" (85:80) un "Jūrmalu"/"Fēniksu" (67:57), ar 13 uzvarām 17 mačos atradās pozīciju zemāk.

Gatim Kaufmanim no soda metienu līnijas trešajā minūtē izdevās valmieriešus pietuvot viena punkta attālumā (6:7), taču nākamās trīs minūtes un 40 sekundes aizritēja absolūtā "Ventspils" dominancē – 16 punkti pēc kārtas, 12 no tiem gūstot vienam pašam Jānim Timmam, un astotajā minūtē rezultāta tablo vēstīja jau par 23:6 kurzemnieku labā.

Otrajā ceturtdaļā mājiniekiem izdevās divreiz panākt 11 punktu starpību, taču tad viesi īsā laikā guva vēl astoņus punktus pēc kārtas (42:23). Pirmā puslaika pēdējā minūtē Lorenco Viljamss guva grozu ar sodu un pirmo reizi spēlē panāca 20 punktu pārsvaru – 48:28.

Puslaiku pārtraukums spēles gaitu neizmainīja – otrais puslaiks sākās ar pieciem Timmas punktiem, vēl divus pievienoja Ronalds Zaķis, bet Lorenco Viljamss no tālās distances 24. minūtē panāca iespaidīgu 30 punktu pārsvaru (58:28). Pēc desmit minūtēm Kristaps Dārgais ar trejaci deficītu samazināja līdz mīnus 20 (51:71) un valmierieši pietuvojās arī līdz 18 punktu starpībai, taču "Ventspils" atkal palielināja pārsvaru un izcīnīja likumsakarīgu uzvaru - 84:59.

"Ventspils" nākamo spēli aizvadīs 11. janvārī, kad uzņems "Saldu", savukārt "Valmiera" dienu vēlāk viesosies pie LMT Basketbola Akadēmijas.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: