BK "Ventspils" basketbolisti 2014. gadu sāks ar Baltijas Basketbola līgas maču, svētdien viesos tiekoties ar Kedaiņu "Nevežis". Abas komandas turnīra tabulā atrodas augšgalā, tiesa lietuviešiem par maču un uzvaru vairāk. Mača sākums pulksten 16, bet tiešraidē to būs iespējams vērot portālā sportotv.lt

Abu komandu rēķinā ir pa vienam zaudējumam, turklāt Kedaiņu komanda pagaidām vienīgo reizi cietusi tieši no ventspilnieku rokas. BK "Ventspils" savā laukumā svinēja panākumu 68:60, bet lielisku spēli savās komandās aizvadīja Vilmants Dilis un Jānis Timma. Lietuvietis guva 15 punktus un izcīnīja 9 atlēkušās bumbas, bet ventspilnieks savāca "double-double" - 17 punkti un 13 atlēkušās bumbas. Tiesa, ja Timma joprojām ir BK "Ventspils" treneru rīcībā, tad Dilis pārcēlies uz "Tartu Rock" un šajā spēlē, protams, nepiedalīsies. Savukārt no ventspilniekiem, kas spēlēja pirmajā mačā ar "Nevežis", nespēlēs Anatolijs Kaširovs, kurš pārcēlies uz Vāciju.

Citādāk komandām jābūt labākajos sastāvos un gatavām rādīt labāko basketbolu - kā nekā, tā būs cīņa par uzvaru B grupā. Kedaiņu komanda piecus no saviem septiņiem panākumiem izcīnījusi savā laukumā, kur šajā sezonā vēl nav zaudējusi. Tieši tur pagaidām vienīgajā zaudējumā iedzīvojās "Šiauliai" basketbolisti, kas arī ventspilniekiem sola nopietnu pārbaudījumu. Starp citu, kāda no komandām Kedaiņos pārtrauks uzvaru sēriju, kas abām šobrīd ir četri mači.

"Nevežis" labākie punktu guvēji ir vietējie Arvīds Sikšņus (16,4) un Gintars Leonavičs (15,9), kā arī ventspilniekiem labi zināmais amerikānis Tairons Brazeltons (14,7), kurš ir arī labākais piespēlētājs - 4,2 vidēji mačā. Savukārt labākais cīnītājs pie groziem ir 205 cm slaidais Valdis Dabkuss, kurš ik maču savāc ap 6,7 atlēkušās bumbas.

Jāpiebilst, ka Dabkuss lieliski aizvadīja komandas pirmo spēle šajā gadā, ar 21 gūto punktu un sešām atlēkušajām bumbām palīdzot izcīnīt uzvaru 82:76. Ventspilniekiem gan punktu gūšanā, gan cīņā par atlēkušajām bumbām vislabāk veicies Jānim Timmam - 13,5 punkti, 7,7 atlēkušās bumbas. Savukārt labākais piespēlētājs ar vidēji 4,6 piespēlēm vidēji mačā ir Lorenco Viljams.

Nākamo maču BBL ventspilnieki aizvadīs jau savā laukumā, 17. janvārī uzņemot "Liepāju/Triobet".

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: