"Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa otrajā spēlē savā laukumā uzņēma Zviedrijas čempioni Sēderteljes "Kings". "Ventspils" gandrīz visu spēli atradās vadībā, taču pretinieki regulāri pietuvojās bīstamā attālumā un neļāva mājiniekiem atstlābināties.

Apskati spēles foto!

Lai arī ne bez pārdzīvojumiem, "Ventspils" svinēja otro uzvaru divos mačos - 72:63.

Pirmajā spēlē "Ventspils" izbraukumā izcīnīja laimīgu uzvaru pret Tartu "Rock" (66:65), savukārt Zviedrijas klubs savā laukumā apspēlēja Vīnes "Zepter" (82:73). "Ventspils" un "Kings" savā starpā tikās arī iepriekšējās sezonas FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā posmā, un toreiz kurzemnieki svinēja divas uzvaras – pārliecinošs 90:56 mājās un sīvs 82:80 izbraukumā. Kamēr ventspilnieki ar sešām uzvarām sešās spēlēs Latvijas čempionātā ieņem pirmo vietu, "Kings" ar deviņām uzvarām un vienu zaudējumu Zviedrijas čempionātā atrodas otrajā pozīcijā.

Pirmajās minūtēs mājiniekiem iniciatīvu uzņēmās Ronalds Zaķis un Lorenco Viljamss, kuru kontā attiecīgi seši punkti, viens bloķēts metiens un pieci punkti un viena pārtverta bumba. Kamēr pretinieki paļāvās uz nestabilu veiksmi no tālās distances, kurzemnieki ieguva solīdu pārsvaru (11:5), tomēr pēc tam komandas mainījās lomām – ventspilnieku uzbrukums kļuva pārāk avantūrisks, un viesi divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām pat pirmoreiz izvirzījās vadībā (16:15).

Ceturtdaļas beigas gan atkal aizritēja "Ventspils" zīmē – pēc efektīga Jāņa Timmas danka mājinieki atguva četru punktu pārsvaru (20:16). Robertu Štelmaheru neapmierināja otrās ceturtdaļas sākums, un viņš jau otrajā minūtē pie tā paša rezultāta 20:16 pieprasīja minūtes pārtraukumu. Viesi gan darbojās vēl neprecīzāk - kurzemnieki atjaunoja plus (24:16), bet pie rezultāta 20:27 pārtraukumu jau pieprasīja viesu treneris. Neprecizitātes metienos un citās darbībās gan liedza iegūt pārliecinošāku pārsvaru – plus septiņi arī pēc pirmā puslaika (36:29).

Arī pēc pārtraukuma viesi nedomāja padoties – jau pirmajā uzbrukumā Toni Bizačs trāpīja tālmetienu, bet pēc tam ātrajā uzbrukumā "Kings" pietuvojās līdz viena metiena attālumam (34:36). Nākamie divi tālmetieni viesiem bija ļoti neprecīzi, taču Džons Robersons ar trešo piegājienu beidzot izvirzīja vadībā "Kings" – 37:36. Sanda Valtera un Māra Gulbja tālmetieni saspringtās situācijās ļāva uzelpot, un ceturtdaļas beigās kurzemnieki pirmoreiz sasniedza divciparu pārsvaru – 54:44. Ceturtajā ceturtdaļā viesiem izdevās īslaicīgi atjaunot intrigu, tomēr "Ventspils" svinēja pelnītu uzvaru - 72:63.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: