Pirmo neveiksmi BBL čempionātā piedzīvojuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 68:84 piekāpās "Siauliai" komandai. 

Ventspilniekiem pretī nāca komanda, kas tikko nacionālā čempionāta mačā bija šokējusi Kauņas "Žalgiris" spēlētājus, tā kā skaidrs, ka vienība ar potenciālu. Kurzemnieki uz Šauļiem aizveda maksimāli labāko sastāvu, taču joprojām bija spēkā iepriekš aktuālais nosacījums - pieteikšana spēlei vēl nenozīmē, ka basketbolists jau ir gatavs arī doties laukumā, ja ir gatavs, nav zināms, kādā līmenī. Aizsteidzoties notikumiem priekšā gan jāsaka, ka atgriešanos laukumā piedzīvoja gan Artjoms Butjankovs, gan ilgāku laiku izlaidušais Māris Gulbis.

Mājinieki sāka ar sešiem punktiem pēc kārtas, taču pamazām iespēlējās arī viesi, līdz ceturtdaļas vidum izlīdzinot spēli un arī rezultātu. Kamēr Šauļu spēlētāji bieži vien gāja pa mazākās pretestības ceļu un izšķīrās par ātriem metieniem, kas nemaz tik bieži precīzi nebija, BK "Ventspils" basketbolisti pacietīgi meklēja pēc iespējas labākas iespējas uzbrukumiem, ko arī atrada. Trīsarpus minūtes līdz ceturtdaļas beigām Akselis Vairogs ar trīspunktu gājienu pirmo reizi vadība izvirzīja Baltijas čempionus (17:16), bet vēl pēc divām minūtēm Sandis Valters ar savu otro tālmetienu panāca 21:18. Trīs punktus vadībā ventspilnieki bija arī pēc desmit spēles minūtēm - 24:21.

Otrās ceturtdaļas pirmo divu minūšu laikā BK "Ventspils" panāca jau 30:21, taču mājiniekiem šo sāncenšu lidojumu ātri izdevās piebremzēt, arī pašiem sākot gūt punktus un pievelkot grožus aizsardzībā. Lai sapurinātu komandu, Robertam Štelmaheram nācās pieprasīt divus minūtes pārtraukumu, pastrīdēties ar tiesnešiem, taču atgūt stabilitāti nekā neizdevās. Tāpat kā saskaņu aizsardzībā. Tuvojoties puslaika beigām vadību jau pārņēma mājinieki, taču BK "Ventspils" bija laba iespēja noslēgt otro ceturtdaļu solīdākā vadībā.

Pēdējā minūtē mājinieki pret Māri Gulbi nopelnīja nesportisko, bet pēc tam arī uzbrukuma piezīmi, taču sodīt viņus par to izdevās vien ar diviem punktiem. Pašu kļūda pēdējās sekundēs noveda pie trīspunktu gājiena pieredzējušā Dariusa Pakamaņa izpildījumā un 41:41. 20 minūtēs ielaists nedaudz par daudz.

Ventspilnieki otro puslaiku uzsāka braši, taču turpināt tāpat nespēja. Sāncenšu kustībā aizsardzība sagādāja pamatīgas problēmas Roberta Štelmahera padotajiem, jo uzbrukumi regulāri beidzās ar kļūdām. Nedrošība uzbrukumā pārmetās arī uz aizsardzību, bet te vēl sāncenšiem sāka krist... Četras minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām mājinieki panāca jau desmit punktu pārsvaru 56:46, bet pirms izšķirošajām desmit minūtēm bija vadībā 64:53.

Jau ceturdaļas sākumā mājinieki salika punktus gandrīz uz visiem i , uz viesu kļūdām atbildot ar precīziem metieniem no dažādām distancēm. Šauļu spēlētāji prata tikt arī pie 20 punktu pārsvara, bet mača izskaņās ventspilniekiem izdevās mīnusus nedaudz sadeldēt. - 68:84.

Nākamo BBL maču ventspilnieki aizvadīs 2. novembrī savā laukumā, uzņemot vēl vienu Lietuvas vienību "Nevezis".

Siauliai - Ventspils 84:68 (21:24, 20:17, 23:12, 20:15)
Ventspils: Zaķis 17, Valters 9, Viljams 7, Timma 7, Vairogs 6, Butjankovs 6, Gulbis 5, Leimanis 5, Gromovs, Štelmahers

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: