LBL 2. divīzijas čempionātā pie piektā panākuma piecos mačos tikuši "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas dramatiskā mača izskaņā ar 75:69 pieveica "Rīdzenes/Turības" spēlētājus.

Ventspils Augstskolas komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt uzreiz vairāki spēlētāji, tāpēc talkā bija jānāk arī Iļjam Gromovam un Tomam Leimanim, bet tik un tā mačam varēja pieteikt vien desmit spēlētājus. Mačs laukuma saimniekiem gan sākās pat ļoti veiksmīgi, jo pirmajās desmit minūtēs izdevās iekrāt četru punktu pārsvaru (18:14), bet otrajā pēc Leimaņa metiena "studenti" panāca jau 33:20. Spēku šādā stilā turpināt, jaunajiem ventspilnieki gan nepietika. Viesi pierāva līdz 33:30, tomēr pēdējos četrus punktus puslaikā sameta VeA - 37:30.
 

Trešajā ceturtdaļā "Turība/Rīdzene" spēlētāji tika arī viena punkta attālumā, bet garām netika, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm laukuma saimniekiem bija piecu punktu pārsvars - 52:47. Ceturtajā ceturtdaļā spēle risinājās punkts punktā, turklāt nu jau laiku pa laikam vadībā bija arī viesi. Tuvojoties pamatlaika beigām rīdzinieki tika pie divu punktu pārsvara, bet uz soliņa piecu piezīmju dēļ bija spiests atrasties Gromovs, tomēr Ventspils "studenti" atrada spēkus atspēlēties un tikt pie panākuma.

Jāņa Staķava tālmetiens un Roberta Pāžes metiens divu punktu vērtībā divas minūtes līdz mača beigām viena punkta pārsvaru jau ļāva iegūt "VeA'', bet viesi atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas, panākot 67:64 savā labā. Īstajā brīdī nāca vēl viens Staķava trīnītis, bet vēl pēc brīža Eduards Ceplis apzaga sāncensi un noorganizēja ātru uzbrukumu Pāžem - divu punktu pārsvars 43 sekundes līdz mača beigām! Atlikušajā laikā ventspilnieki viesus priekšā nepalaida un pat palielināja pārsvaru (Leimanis realizēja visus sešus soda metienus), izcīnot uzvaru 75:69.

Ventspils Augstskola - Turība/Rīdzene 75:69 (18:14, 19:16, 15:17, 23:22)
VeA: 
: Leimanis 19, A. Blumbergs 18 (7ab), Pāže 16 (5ab, 6rp). Gromovs 11 (7ab), Staķavs 8, R. Blumbergs 4, Ceplis

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: