Sestdien savu sesto maču "Aldaris" LBL čempionātā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems BK "Valmiera" spēlētājus. Abām komandām šī būs pirmā tikšanās šajā sezonās, bet pagājušā pēdējā mačošanās notika pusfinālā. Mača sākums pulksten 17.

Vara Krūmiņa padotajiem, kuriem LBL pamatturnīrā jāizspēlē četri spēļu apļi, šī arī būs sestā spēle, bet līdz šim vidzemniekiem klājies gluži labi. Komanda gan piedzīvojusi vienu zaudējumu, taču četrās pārējas spēlēs uzvarējuši. BK "Valmiera" līdz šim vienīgo neveiksmi piedzīvoja viesos, ar 88:82 pagarinājumā piekāpjoties BK "Jēkabpils" komandai. Starp citu, tas valmieriešiem nav vienīgais pagarinājums šosezon, jo arī iepriekšējā spēļu kārtā bija jāspēlē liekas piecas minūtes, kuras gan veiksmīgākas bija tieši viņiem – ar 86:79 izdevās pieveikt "Turību". Vēl no valmieriešu rokas kritušas "Barons kvartāls" (85:68), LU (101:91) un "Jūrmala/Fēnikss" (79:67).

Pirmajos mačos spēļu smagumu uz saviem pleciem galvenokārt nesa kvartets Kaufmanis, Gabrāns, Ziediņš, Dārgais. Šiem spēlētājiem līdz šim bijis ne tikai ilgākais spēles laiks, bet arī iespaidīgākā statistika. Jānis Kaufmanis vidēji mačā līdz šim guvis 20,8 punktus un arī izcīnījis ap piecām atlēkušajām bumbām. Raimonds Gabrāns ir otrais rezultatīvākais (17,6) un labākais piespēlētājs, ik maču komandas biedriem 4,6 reizes palīdzot tikt pie punktiem. 15,4 punkti un 9,6 atlēkušās bumbas vidēji mačā Kristapa Dārgā rēķinā, bet Māris Ziediņš pat atzīmējas ar "double-double" – 12,2 punkti un 10,2 bumbas pie groziem.

Šonedēļ komandai pievienojies centrs Kaspars Cipruss, kuru tomēr izbrāķējuši Jēkabpils treneri, atsakoties no viņa pakalpojumiem. Tas valmieriešu spēli un akcentus, protams, pamainīs. Ja uzbrukumā uzreiz pienesumu no Ciprusa Krūmiņš droši vien negaida, tad palīgs grozapakšā 210 cm slaidais centrs ir labs jau tagad, ko pierādīja arī pirmajā mačā, izcīnot sešas atlēkušās bumbas.

BK "Ventspils" komandu, kas uzvarējusi visās piecās LBL spēlēs, turpina vajāt savainojumu likstas, tāpēc grūti prognozēt, kādā tieši sastāvā laukumā varēs doties Roberta Štelmahera padotie. Pēdējā mačā Saldū ierindā bija atgriezies Andrejs Gražulis, toties mačā nepiedalījās ne viens Lorenco Viljams un Māris Gulbis, bet arī Artjoms Butjankovs. Lai gan tikai trim ventspilniekiem gūto punktu ailītē ir ierakstīts divciparu skaitlis (Vilajms vidēji 20 (2 spēles), Zaķis 15 (5), Timma 13 (5)), pērējie BK "Ventspils" spēlētāji līdz šim dalījuši punktu gūšu visai līdzīgi. Tāpat kā spēles laiku.

Taču nebūt ne uzbrukums ir ventspilnieku firmas zīmi, kas labi redzams arī aplūkojot LBL statistiku. Piecos mačos kurzemnieki vidēji guvuši 80 punktus, bet sāncenšiem ļāvuši iemest vien 56, kas ir tiešām lielisks rezultāts. Visvairāk samest sanācis jēkabpiliešiem un liepājniekiem, kas guva 75 punktus, toties saldenieki savās mājās guva vien 43 punktus.

Jādomā, arī mačā ar viesiem no Valmieras uzsvars būs tieši uz aizsardzību – ja izdosies maksimāli apgrūtināt sāncenšiem dzīvi uzbrukumā, izdosies arī viss cits. Zinot Krūmiņa pieredzi, var gan paredzēt, ka gaidāmi kādi pārsteigumu, jo kad vēl, ja ne sezonas pirmajā mačā, ar tādiem izcelties.

Līdz šim pēdējās spēlēs komandām bija pagājušās sezonas pusfinālā, kurā veiksmīgāki bija ventspilnieki. Tas varētu būt vēl viens iemesls Krūmiņam un Ko pacensties pārsteigt un sarūpēt komandām, kā arī līdzjutējiem, aizraujošu maču.

Spēles sākums pulksten 17.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: