Latvijas telpu futbola čempionāta pirmajā spēle zaudējumu piedzīvojis FK Honda – spēlējot tikai septiņu futbolistu sastāvā, tas izbraukumā ar 2:3 (1:0) piekāpās FK Ogre/Cerber 02.

Latvijas čempionāta pirmās kārtas mačos Hondas futbolistiem dažādu iemeslu dēļ nevarēja palīdzēt abi komandas vārtsargi – ne Jevgēņijs Siromolotovs, ne Andrejs Vakurovs. Viņu vietā vārtos debitēja aizsargs Vladimirs Isajevs, kas ar sev uzticētajiem pienākumiem tika galā godam. Ventspilniekiem nebija arī lielas iespējas manevrēt ar laukuma spēlētājiem, jo šai spēlei tika pieteikti tikai seši futbolisti (Mihails Rjumšins, Aleksejs Soleičuks, Ivans Jeļica, Ruslans Marčenkovs, Jānis Vaitkus un Sergejs Ciganovs), respektīvi, tikai viena ar pusi maiņas. Tomēr tas nebūt nemazināja ventspilnieku vēlmi noslēgt šo cīņu ar uzvaru un izcīnītiem trīs punktiem.

Loģiski, ka situācijā, kad ir ierobežots spēlētāju skaits, lielākā uzmanība tiek pievērsta tieši aizsardzībai. To ventspilnieki lieliski nodemonstrēja arī spēles pirmajā puslaikā, kuru viņi noslēdza savā labā ar rezultātu 1:0. Vienīgos vārtus Hondas labā spēles 16. minūtē guva Ivans Jeļica. Diemžēl spēles otrais nogrieznis mūsu futbolistiem vairs nebija tik veiksmīgs, jo arī pretiniekiem izdevās atrast pieeju mūsu vārtiem. Vispirms mājiniekiem 21. minūtē izdevās panākt izlīdzinājumu (1:1), bet pēc minūtes atbildi parādā nepalika Ruslans Marčenkovs, atkal izvirzot vadībā ventspilniekus. Taču turpmāk vārtus šajā mačā guva tikai Ogres spēlētāji – 26. minūtē viņi atkal panāca izlīdzinājumu (2:2), bet 31. minūtē guva arī uzvaras vārtus, panākdami 3:2 savā labā.

Savukārt pie panākuma čempionāta pirmās kārtas spēlēs izdevies tikt ventspilniekam Dmitrijam Kuzminam, kura pārstāvētā Latvijas vicečempione RABA ar 8:0 savā laukumā sagrāva RTU. Lieliska debija jaunās komandas sastāvā padevās arī Kuzminam, kas šajā mačā atzīmējās ar diviem gūtajiem vārtiem.

Nākamo čempionāta spēli Honda aizvadīs jau sestdien plkst. 14, kad savā laukumā, Pārventas sporta hallē, uzņems Monarha spēlētājus, kas pirmās kārtas spēlē ar 4:5 piekāpās vienībai New Project.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: