Pie ceturtā panākuma Aldaris LBL čempionātā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 80:61 pieveica "Jūrmala/Fēnikss" komandu. 

Mačs Jūrmalā sākās ar Dāvja Lejasmeiera tālmetienu, bet līdz ceturtdaļas vidum ventspilnieki bija realizējuši trīs šādus metienus (Valters un vēl viens Lejasmeieram) un izvirzījušies vadībā 13:5. Ceturtdaļas turpinājumā mājiniekiem izdevās tikt arī piecu punktu attālumā, tomēr pirmajā atpūtā viesi devās ar deviņiem punktiem plusā - 24:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā komandas punktus guva līdzīgi - uz četriem ventspilnieku punktiem ar tik pat atbildēja arī jūrmalnieki -, taču spēku līdzīgi nospēlēt visas desmit minūtes mājiniekiem pietrūka. Tās izskaņā Roberta Štelmahera padotie veica izrāvienu 11:2 un panāca lielāko pārsvaru mača 46:30. Intereanti, ka BK "Ventspils" spēlētāji 20 minūšu laikā bija nopelnījuši vien trīs piezīmes. Toties otrā puslaika sākumā piezīmes sāka birt, ko savukārt nevarēja teikt par bumbas krišanu grozā.

Trīs minūšu laikā ventspilnieki neguva ne punktu, bet jau savāca piezīmju normu, turklāt Sandis Valters nopelnīja dupletu - personiskajai piezīmei sekoja tehniskā. Robertam Štelmaheram nācās veikts audzināšanas darbus minūtes pārtraukumā, kas bija veiksmīgi, jo tūlīt Ronalds Zaķis atklāja viesu punktu rēķinu otrajā puslaikā. Tiesa, līdz galam atmodušies kurzemnieki vēl nebija, un mājinieki prata pietuvoties līdz 48:37. Ceturtdaļas izskaņā BK "Ventspils" tomēr visu salika pa vietām, ne tikai atgūstot zaudēto pārsvaru, bet to pat palielinot - 64:44.

Pēdējās desmit minūtes jau bija tikai formalitāšu kārtošana, kas arī pārliecinošā vadībā ļāva turēties viesiem, kuri lielāko daļu ceturtdaļas nospēlēja ar ļoti jaunu sastāvu. Galu galā uzvara 80:61, kas ventspilniekiem bija ceturtais panākums tik pat spēlēs.

Pa 15 punktiem uzvarētājiem Sandis Valters un Jānis Timma, bet pa 13 - Dāvis Lejasmeiers un Ronalds Zaķis.

 bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: