Pie trešā panākuma tik pat spēlēs LBL 2. divīzijā tikuši "Ventspils Augstskolas" basketbolisti, kas viesos ar 86:80 pieveica Mārupes komandu.

Šoreiz "VeA" sastāvam bija piekomandēti arī Toms Leimanis, Iļja Gromovs un Edgars Štelmahers, kas visi arī deva būtisku ieguldījumu panākuma izcīnīšanā.

Mača sākums Mārupē labāks padevās mājiniekiem, kas izvirzījās vadībā 14:6, taču Leimaņa tālmetiens uzsāka ventspilnieku pakaļdzīšanos. Apsteigt sāncenšus vēl neizdevās, taču visu pirmo puslaiku risinājās ļoti līdzīga cīņa. Pirmo ceturtdaļu mājinieki noslēdz ar divu punktu pārsvaru, bet pēc divām bija vadībā ar +1, toties pēc pārtraukuma jau pienāca Ventspils laiks.

Tiesa, vēl divarpus minūtes līdz trešās desmitminūtes beigām mājiniekiem bija viena punkta pārsvars, bet "VeA" ceturtdaļu noslēdza ar astoņiem punktiem pēc kārtas, tā faktiski arī veicot arī izšķirošo izrāvienu. Varēja būt arī vēl labāk, tomēr Roberts Pāže pēc iemestā tālmetiena ar sodu nerealizēja soda metienu. Toties komanda jau bijusi tikusi pie lielākajiem plusiem - 66:60.

Arī pēdējās desmit minūtēs risinājās līdzīga cīņa, kas, protams, bija pa prātam "VeA", jo sāncenšu klāt netika. Vēl vairāk - brīžiem ventspilnieki attālinājās (lielākais pārsvars 80:67). 41 sekundei līdz mača beigām pēc tālmetiena Mārupes komanda tika četru punktu attālumā, bet ventspilnieku uzbrukums beidzās neprecīzu metienu, toties pie groza labi pacīnījās Klāvs Čavars, atgūstot bumbu viesiem. Punktu mačam ar precīziem soda metieniem pielika Leimanis - 86:80.

Toma rēķinā šajā mačā 22 punkti, bet Iļja Gromovs un Rihards Lomažs savāca double-double. Iļjam 18 punkti un 10 bumbas pie groziem, bet Rihardam 15 un 10. 15 punkti arī Štelmaheram.

Ventspilniekiem tā bija trešā uzvara tik pat spēlēs, un viņi ir vienīgi A grupā, kas cīnās bez zaudējumiem.

Mārupe - VeA 80:86 (18:16, 22:23, 20:27, 20:20)

VeA: Leimanis 22, Gromovs 18 (10 ab), Lomažs 15 (10 ab), Štelmahers 15, Čavars 7 (9 ab), Staķavs 4, Grīnbergs

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: