Ventspils svaru stieņu spiešanas speciālisti veiksmīgi startējuši pasaules čempionātā Ungārijā, pārvedot ne vien medaļas, bet arī jaunus pasaules rekordus.

Uz Ungārijas pilsētu Egeru devās četri sporta biedrības Magnuss pārstāvji, un sūdzēties par panākumiem viņiem nevajadzēja. Sacensībās piedalījās 275 dalībnieki no 34 valstīm, un šādā kompānijā Ventspils kvartets apliecināja sevi ļoti labi.

Sevišķi skaļš starts padevās Pāvelam Paulam Krūmiņam, kas 16–17-gadīgo sportistu konkurencē startēja svara kategorijā līdz 100 kg. Vispirms viņš tika galā ar 137 kilogramus smagu svaru stieni, bet pēc tam ķērās pie pasaules rekorda labošanas mēģinājuma. Šīs vecuma grupas un svara kategorijas rekords līdz šiem mačiem bija 145 kg, tāpēc ventspilnieks kā nākamo pieteica par vienu kilogramu lielāku svaru un to arī uzspieda.

Tāpat pakļāvās arī 150 un 155 kg, un līdz ar to Krūmiņš veco rekordu laboja pat trīs reizes, noformējot sev arī pārliecinošu pirmo vietu. Interesanti, ka pirms diviem gadiem pasaules čempionātā, kas risinājās Rīgā, ventspilnieks arī izcīnīja pirmo vietu un laboja pasaules rekordu 15-gadīgo sportistu grupā.

Vēl vienu medaļu Ungārijā ventspilniekiem sarūpēja Jānis Freibergs – viņš bija trešais vecuma grupā 50–54 gadi svara kategorijā līdz 100 kg. Pārējiem diviem ventspilniekiem parādīt labāko sniegumu traucēja savainojumi. Gvido Kohs spieda svaru stieni 45–49 gadus veco atlētu konkurencē un finišēja ceturtajā vietā, taču turpat blakus bija arī trijnieks – ceļot pēdējo reizi, par sevi atgādināja traumētais plecs, tāpēc nesanāca nofiksēt trešajai vietai nepieciešamo svaru. Līdzīga ķibele lielākajā grupā (Open) gadījās Jurim Gļaņenko, kam traumas dēļ bronzas vietā nācās samierināties ar piekto pozīciju.

«Kopumā pierādījām, ka varam startēt šādā līmenī, jo rezultāti ir tiešām labi. Sevišķi liels prieks ir par Pāvelu Paulu, kas apliecināja, ka ir ļoti perspektīvs atlēts. Labprāt piedalītos arī citās lielajās sacensībās, bet ne vienmēr ir šādas iespējas,» pastāstīja Gvido Kohs. Gadā risinās četras piecas lielas sacensības, uz kurām ventspilnieki labprāt dotos, taču tam nepieciešams finansiālais atbalsts.

Piemēram, nokļūt uz sacensībām Ungārijā Magnusa sportistiem palīdzēja Ventspils pilsētas un novada pašvaldības un Olimpiskais centrs, bet savākt finanses, lai piedalītos līdzīgos mačos Prāgā, neizdevās. Uz šādām sacensībām atlēti nevar doties vienatnē, jo sportistam mačos nepieciešams palīgs.

«Pareizi būtu jau šobrīd zināt par mačiem, kuros startēsim nākamajā sezonā. Tiem tomēr vajag gatavoties laicīgi, lai būtu labākajā formā. Diemžēl pagaidām tas tā nenotiek, taču turpināsim strādāt svaru zālē un arī meklēt labvēļus,» Kohs nezaudē optimismu.

Šajā gadā ventspilnieki vēl novembrī un decembrī piedalīsies mačos Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: