Ventspils Zilā karoga pludmalē iepretim glābšanas stacijai aizvadītas tradicionālās akmens mešanas sacensības, kurās šoreiz piedalījās 44 dalībnieki.

Akmens mešanas sacensību iniciators ir Māris Grīva un varam atzīmēt, ka sacensības šogad notika jau 18. reizi. Sacensību formāts paredzēja, ka katram dalībniekam tiek dota iespēja mest sevis izvēlētos akmeņus trīs reizes, bet ieskaitīts tiek labākais mēģinājums. Dalībnieki, kas akmeni raidīja tālāk par 100 metriem tika pie vēl papildus četriem mēģinājumiem.

 

Jāatzīmē, ka sacensībās kopumā piedalījās 44 dalībnieki, kuru vidū bija Maskavas olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla, viņa treneris Māris Grīva, divkārtējs olimpietis Uģis Lasmanis, Londonas Olimpisko spēļu dalībniece Lauma Grīva.

 

Laikapstākļi bija patiešām nopietns pārbaudījums dalībniekiem, jo pūta diezgan spēcīgs vējš un lija lietus, tomēr izmantojot stipro pavēju tika sasniegti lieliski rezultāti. Priekšsacīkstēs vislabāk veicās Jānim Svenam Grīvam, kurš spēja sasniegt 123 metru atzīmi.

 

Arī finālā ar 132 metru tālu metienu uzvarēja jau iepriekš pieminētais Jānis Svens Grīva, otrajā vietā un trešajā vietā sasniedzot identisku rezultātu 116 m ierindojās Valters Vensbergs un Jānis Miceičuks. Tālāk par 100 metriem akmeni spēja raidīt Mārtiņš Hablovs, Uģis Kavieris un Ansis Brūns.

 

Sieviešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Gundega Grīva – 74 m, otrajā vietā Sanita Lasmane - 65m, bet trešā Lauma Grīva – 59 m.

 

Apskatu foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: