"Triobet LOC" kausa izcīņas pirmajā mačā Liepājā BK "Ventspils" basketbolisti ar 75:63 pieveica Ukrainas komandu "Dnipro". Jau piektdien ventspilniekus gaida otrā cīņa šajā turnīrā, tiekoties ar "Pieno Žvaigzdes". 

Pagājušajā gadā abas komandas tikās šī paša turnīra finālā. un tad ar 99:94 pārāki bija ukraiņi. Ventspilnieki maču varēja aizvadīt šobrīd labākajā sastāvā. Pirmo pārbaudes maču BK "Ventspils" formā aizvadīja Jānis Timma, līdz ar to malā palika vien Mārtiņš Laksa, kurš vasarā pārbaudes spēlē iedzīvojās kājas lūzumā.

Kurzemnieki sāka ar Lorenco Viljamsu, Sandi Valteru, Māri Gulbi, Artjomu Butjankovu un Ronaldu Zaķi, bet ceturtdaļu noslēdza jau ar pilnīgi citu piecinieku. Ja Ukrainas kluba spēlētāji vairāk izcēlās ar noteikumu pārkāpumiem, tad Roberta Štelmahera padoti ar kvalitatīvu spēli aizsardzībā. Uzbrukumā ritmu īsti gan atrast nesanāca, lai gan līdz ceturtdaļas beigām no sāncenšiem izdevās atrauties par desmit punktiem - 22:12.

Otrās desmitminūtes sākumā ventspilnieki palielināja savus plusus, taču drošā attālumā tikt neizdevās. Ja piebremzēt sāncenšu uzbrukumus joprojām izdevās kopumā labi, tad uzbrukumā joprojām kaut kā pietrūka, turklāt sāncenši arī mazāk grēkoja ar noteikuma pārkāpumiem. Trīs minūtes līdz pārtraukumam komandas šķīra septiņi punktu, bet tad nervi neizturēja Ukraiņu basketbolistam - tehniskā piezīme, turklāt spēlētājam tas bija jau ceturtais pārākums mačā.

BK "Ventspils" sāncenšus gan sodīji tikai ar diviem Sanda Valtera soda metieniem. Galu galā Voldemārā Homiča audzēkņiem izdevās uzvarēt šajā ceturtdaļā, taču vadībā ar 37:30 pēc 20 spēles minūtēm bija ventspilnieki.

Pārtraukumā uzklausījuši trenera padomus, BK "Ventspils" basketbolisti uzsāka otro puslaika ļoti pārliecinoši, labai spēlei aizsardzībai pieliekot klāt arī veiksmi uzbrukumā. Līdz ceturtdaļas vidum ventspilnieki sāncenšiem bija ļāvuši gūt vien divus punktus, pēc Jāņa Timmas tālmetiena panākot jau 17 punktu pārsvaru 49:32. Taču brīdī, kad sāncenšus vajadzēja "nolauzt" līdz galam, BK "Ventspils" komanda norāva rokas bremzi. Galu galā ceturtdaļu kurzemniekiem izdevās tikai ar divu punktu pārsvaru (54:45), bet ceturtās sākumā pēc diviem tālmetieniem "Dnipro" tika pat viena metiena attālumā - 58:55.

Tomēr tuvāk sāncenšus ventspilnieki nelaida. Lai gan joprojām netrūka kļūdu un neprecīzu uzbrukumu, labā spēle aizsardzībā nodrošināja komandai pirmo uzvaru turnīrā 75:63.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: