Ventspilniece Rebeka Koha triumfējusi Eiropas čempionātā svarcelšanā U15 vecuma grupā, turklāt to paveikusi, labojot Latvijas un arī Eiropas rekordu, bet zēniem šāds pats panākums Ritvaram Suharevam.

Svara kategorijā līdz 48 kilogramiem Rebekai raušanā bija veiksmīgi visi mēģinājumu, kas ļāva pacelt 67 kilogramus, tā labojot Latvijas rekordu. Arī grūšanā ventspilniece startēja bez problēmām, pēdējā mēģinājumā tiekot galā ar 81 kilogramu. Tas, kā arī abu mēģinājumu summa – 148 kilogrami - arī ir jauns valsts rekords šajā svara kategorijā. Turklāt Koha arī sasniedza jau Eiropas labāko rezultātu U-15 vecuma grupā.

 

Piecu svarcēlāju konkurencē Rebeka triumfēja pārliecinoši, tuvāko sekotāju, turcieti Gamzi Jajlu apsteidzot par 13 kilogramiem (62+73). Trešo vietu izcīnīja Rumānijas atlēte Nikoleta Konstantina (58+74), bet kopumā šajā svara kategorijā bija piecas sportistes.

 

Ritvars Suharevs izcīnīja tik pat pārliecinošu uzvaru svara kategorijā līdz 56 kg. Raušanā viņš pacēla 98 kilogramus, kas bija labākais rezultāts, bet grūšanā pievarēja 120 kg smagu svara stieni, kas bija tik pats daudz, cik iespēja bulgārs Ivans Žeko. Tomēr Latvijas sportista personiskais svars bija mazāks, tāpēc viņš uzvarēja gan šajā disciplīnā, gan kopvērtējumā. Arī Ritvara rezultāts ir reģistrēts kā Eiropas rekords šajā vecuma grupā, lai gan personiskos rekordos viņas sasniegt neizdevās.

 

Trešajā vietā ierindojās čehs Peters Marečeks, bet vēl viens ventspilnies Dairis Tropinš bija septītais - pēdējais.

 

Eiropas čempionāts U15 un U17 vecuma grupā Klaipēdā risināsies līdz 9. septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: