Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā augustā strādā rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Lietuvas, Čehijas, Kanādas, Dānijas, Zviedrijas un Krievijas.

Septembrī Mājā strādā dzejniece un atdzejotāja Dagnija Dreika, lai pabeigtu jūrasstāstu grāmatu, kas ir saistīta ar Ventspili un Juris Zvirgzdiņš, kurš turpinās darbu pie jaunām grāmatām.

 

No ārzemju viesiem pirmo reizi ir dāņu rakstniece Anita Lillevanga (Anita Lillevang) un zviedru rakstnieks Lukas Salbijs (Lukas Sålby). Abus rakstniekus atbalsta Ziemeļu ministru padomes rezidenču atbalsta programma, kā ietvaros taps arī autoru darbu fragmenti, kas būs lasāmi Mājas nākamajā gadagrāmatā. Krievu dzejniece Daria Sukhovei (Дарья Суховей) arī būs pirmo reizi Mājā, lai rakstītu dzejas grāmatu par Baltijas jūru.

 

Atkal un atkal Mājā atgriežas citi ārzemju autori un tulkotāji, kā lietuviešu tulkotāja no poļu un spāņu valodām Laura Liubinavičiute, kura plāno tulkot Manuel de Pedrolo grāmatu "Mecanoscrit del Segon Origen"; Eda Kriseova, kura ir zināma čehu rakstniece un šobrīd raksta memuārus, Larissa Kostoff, rakstniece no Kanādas, viņa ir arī redaktore vadošajā Kanādas literārajā izdevumā Descant, kas pērn izdevis vairāku latviešu autoru darbus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: