Pēc vasaras pārtraukuma atsākas tautas sporta pasākuma "Nāc un sporto!" aktivitātes - ventspilnieki, īpaši ģimenes, aicināti piedalīties skrējienos „Reņķa dārzā”, akmeņu mešanā Ventspils pludmalē, taku orientēšanās un orientēšanās sacensībās Jaunupē, Irbenē un Ventspilī.

"Nāc un sporto!” programmā Reņķa dārzā jau pavasara sezonā norisinājās vidējās distances skrējieni un nūjošana, tagad klāt noslēdzošie trīs posmi - 5. septembrī, 12. septembrī un 3. oktobrī starts tiks dots plkst. 1.Dalībniek varēs pieteikties starta vietā no plkst. 17.30.

 

Sezonas noslēgums plānots 3.oktobrīun dalībniekus, kas būs piedalījušies visvairāk posmos un veikuši visvairāk kilometrus, gaida pārsteigumu balvas no skrējienu organizatoriem. Katrs skrējiena dalībnieks varēs izvēlēties distances garumu atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai - no viena līdz pieciem kilometriem.

 

22. septembrī plkst. 12 Ventspils pilsētas pludmalē iepretim glābšanas stacijai notiks tradicionālās Akmens mešanas sacensības, kur savus spēkus varēs pārbaudīt ikviens interesents.

 

Orientēšanās sporta cienītāji tiek gaidīti „Ventspils AZIMUTS 2013” orientēšanās sacensību seriālā:

  • 5.septembrī, Ventspils radioastronomijas centrā Irbenē pie Vičaku mājām

  • 12.septembrī, norādes uz starta vietu no Ventspils-Kolas ceļa pagrieziena uz Jaunupi

  • 19.septembrī, Ventspils Piejūras kempingā;

Starts atvērts no plkst. 15 līdz 18 (šajā laika intervālā dalībnieks pats var izvēlēties, cikos startēt). Orientēšanās sacensībās tiek piedāvātas ikvienam vecumam un meistarībai atbilstošas distances. Ir distance iesācējiem, kuras veikšanai nav nepieciešamas priekšzināšanas orientēšanās sportā. Iesācējiem tiek nodrošināta apmācība un kompass. Dalībniekam nepieciešams skriešanai pa mežu piemērots apģērbs un apavi.

 

19.septembrī, Piejūras kempingā notiks Kurzemes Taku orientēšanās seriāla 8.posms. Taku Orientēšanās ir īpaša orientēšanās sporta disciplīna, kurā ātrums nav noteicošais. Līdz ar to, šīs sacensības ir pieejamas pat lēna un mierīga pārgājiena cienītājiem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām, pat tiem kuri pārvietojas ratiņkrēslos vai lieto citus atbalsta līdzekļus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: