Ventspilī notika triatlona sezonu noslēdzošās sacensības - Latvijas atklātais čempionāts un Baltijas Jūras kausa izcīņa triatlona sprinta distancē, kurās piedalījās gandrīz visi Latvijas spēcīgākie sprinta distances meistari, kā arī sportisti no Lietuvas, Polijas un Turcijas.

Ventspils sacensības ir vienīgās Baltijā, kurās peldēšana notiek atklātā Baltijas jūrā. Peldēšana atklātā jūra ar allaž mainīgiem vilņu apstākļi ir izaicinājums ikvienam triatlētam – gan Tautas klases pārstāvjiem, gan Elites grupas meistariem.

Šogad jūra bija nedaudz viļņaina – tieši tik, lai peldēšana būtu interesanta un jūras apstākļiem atbilstoša.

Vīriešiem pārliecinoši uzvarēja viens no Baltijas labākajiem triatlonistiem Andrejs Dmitrijevs, kura pārsvars par otro vietu bija vairāk kā pārliecinošs. Otrais finišēja Valmierietis Jānis Melbārdis. Trešajā vietā viesis no Lietuvas – Paņevežu triatlona kluba pārstāvis Titas Pumputis.

Sieviešu konkurencē pārliecinošu uzvaru svinēja dobelniece Baiba Medne. Otrajā vietā jēkabpiliete Liene Blumbeka. Un arī sievietēm trešajā vietā Lietuvas sportiste – Samanta Šopytė.

Sacensību organizatori - Ventspils Triatllona klubs - ar prieku var izcelt ventspilniekus, kas iekļuva pirmajā trijniekā atsevišķo grupu vērtējumā – Ivaram Nudienam 2.vieta VV grupā minisprinta distancē, Katrīna Pavlovska 3.vieta SE grupā Sprinta distancē, Juris Keišs 3.vieta V40 grupā Sprinta distancē. Vēl no ventspilniekiem sprinta distancē (jeb sporta klasē) startēja Raivis Grūbe, Toms Ozoliņš, Olafs Ķenģis, Nauris Melnbārdis.

Kopumā sacensībās piedalīijās 137 dalībnieki, no kuriem 29 bija ventspilnieki.

Sacensības organizēja Ventspils Triatlona klubs sadarbībā ar Latvijas Triatlona federāciju. Sacensības notika pateicoties Ventspils olimpiskā centra, Ventspils pilsētas pašvaldības, SIA „VK Tranzīts”, veloveikalu Vent Velo, kā arī High 5, Schwalbe, Kivvi Organic Cosmetics un Red Bull atbalstam.

Apskaties sacensību foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: