Šogad Ventspils brīvostu aktīvi izmanto jahtas un kruīzu kuģi. Svētdien ostā atvadu vizītē ienāca kruīza kuģis Saga Ruby.

Svētdien, 1. septembrī, plkst. 8.15 Saga Ruby pietauvojās Ventspils ostā pie 37. piestātnes. Uz tā klāja bija precīzi 500 pasažieru, kas izbaudīja kruīzu pa Baltijas jūru. Mūsu ostā viņi ieradās no Rīgas, bet pirms tam bija apmeklējuši Stokholmu, Helsinkus, Sanktpēterburgu, Tallinu, Sāremā salu. Ventspili kuģis pameta tajā pašā dienā plkst. 17.50, lai dotos uz Bornholmas salu. Šogad Saga Ruby jau otro reizi viesojās Ventspilī. 15. jūnijā kuģis ienāca ar 423 pasažieriem uz klāja. Savukārt pērn 11. septembrī Ventspili apmeklēja 620 kruīza kuģa pasažieru.

 

Šogad Saga Ruby veic savu pēdējo kruīzu Baltijā, ar kuru noslēgsies tā 40 gadus ilgais darba mūžs. Kuģis uzbūvēts 1973. gadā Lielbritānijā un, pēc īpašnieku lēmuma, šogad to pēc šī pēdējā kruīza norakstīs. Kompānijas Saga kruīza kuģus ir iemīļojuši pārsvarā pensionāri no Vecās Eiropas. 40 gadu darba mūžā kruīza kuģis Saga Ruby pievarējis vairāk nekā 4 miljonus jūras jūdžu.

 

Kompānijai Saga pieder vēl divi kruīza kuģi, bet tās īpašnieki jau ir informējuši par ieceri palielināt savu floti. Jebkurā gadījumā kompānija pieteikusi, ka nākamgad Ventspils ostā viņu kruīzu kuģi ienāks trīs reizes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: