Kārtējā futbola virslīgas mačā FK Ventspils futbolisti smagā cīņā ar 2:0 no pieveica turnīra pastarīšus FK Jelgava futbolistus un turpina pakaļdzīšanos čempionāta līderiem Skonto.

"Ventspils" galvenais treneris Jurģis Pučinsks turpināja uzticēties pārbaudītām vērtībām un laukumā laida tos pašus futbolistus, kas pamatsastāvā izgāja arī pret Rīgas "Daugavu" (2:1). Savukārt viesu sākumsastāvā bija divas izmaiņas. Pēc diskvalifikācijas izciešanas atgriezās Mindaugs Grigaravičs un vienpadsmitniekā devās arī Aleksandrs Gubins, bet pieteikumā nebija Vadima Žuļeva (pārsniedza brīdinājumu limitu) un Edgara Vērdiņa (tiek īrēts no "Ventspils"). Pirms mača šaubas bija par Maksima Daņilova veselības stāvokli, tomēr augumā raženais uzbrucējs spēli sāka pamatsastāvā

Spēli aktīvāk iesāka favorīte "Ventspils", kas vairāk kontrolēja bumbu un vairāk uzbruka. Mājinieki radīja vairākus pusmomentus, taču liela spiediena viesu vārtiem nebija. Puslaika vidusdaļā "Jelgava" īslaicīgi līdzsvaroja spēli, taču 32.minūtē "Ventspilij" bija teicama izdevība atklāt rezultātu. Soda laukumā bumba tika iespēlēta Simonam Pauļum, bet lietuviešu pussargs tēmēja tuvajā augšējā vārtu stūrī - viesus glāba vārtu konstrukcijas krusts. Puslaika beigās bumbas kontrole atgriezās "Ventspils" rīcībā, tomēr pēc pirmajām 45 minūtēm rezultāta tablo vēstīja par visai likumsakarīgu 0:0.

Otrā puslaika sākumā kājas savainojumā iedzīvojās viens no "Ventspils" līderiem Jurijs Žigajevs. Kamēr viņa maiņa vēl tika gatavota, mājinieki spēlēja mazākumā, taču 52.minūtē guva vārtus. Vadims Jančuks soda laukumā piespēlēja Daniilam Turkovam, kurš ar lielisku sitienu tālajā stūrī pārspēja savu kādreizējo komandas biedru Kasparu Ikstenu (1:0). Pēc trim minūtēm Jančuks ļoti līdzīgu momentu izkārtoja Žigajevu nomainījušajam Oļegam Žatkinam, bet bijušais "Jelgavas" pussargs nedaudz par tālu atlaida bumbu un Ikstens paspēja pamest vārtus. 61.minūtē jau bīstama situācija bija pie mājinieku vārtiem, tomēr bumba no burmzas trāpīja virsū Maksimam Uvarenko.

"Jelgava" mēģināja atspēlēties, taču tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki. 75.minūtē uz maiņu izgājušais Tornike Tarhnišvili guva vārtus no aizmugures stāvokļa, bet nākamajā minūtē Ikstens glāba pēc Jančuka sitiena.

84.minūtē Eduards Suhanovs pēc bīstamas standartsituācijas no 17 metriem sita pāri vārtiem, toties kompensācijas laikā krievu leģionārs gan guva vārtus. Jančuks piespēlējot soda laukumā trāpīja pa roku uz maiņu izgājušajam Igoram Lapkovskim, bet Suhanovs ar spēcīgu sitienu no 11 metru atzīmes pārspēja Ikstenu - 2:0. "Ventspils" svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas, savukārt jelgavniekiem tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: