Sestdien plkst. 12.00 tiks dots starts nu jau ceturtajam Latvijas nūjošanas festivālam Ventspilī.

Pasākumā var piedalīties ikviens – neatkarīgi no vecuma. Dalībnieki, kuri dzimuši 2007. gadā un jaunāki, distancē dodas kopā ar vecākiem un iespējams izvēlēties startēt 5,3km vai 10,6km distancēs.

 

Pieteikšanās notiek mājaslapā www.nujosanasfestivals.lv, sadaļā Reģistrēšanās. Reģistrēties varēs arī pirms starta.

 

Šī gada nūjošanas festivāls ienesīs festivālā vairākus jauninājumus

Ņemot vērā, ka šogad aprit 25 gadi kopš 1988. g. uzņemta senākā zināmā nūjošanas fotogrāfija – pirmais plašāk zināmais publiskais nūjošanas gājiens un atzīmējot šo jubileju, Nūjo.lv komanda un organizatori aicina Ventspils Nūjošanas festivāla dalībniekus tērpties 80-to gadu stila sporta tērpos. 80-to gadu stilā tērptie nūjotāji Ventspils nūjošanas festivālā pirms paša starta tika aicināti uz tērpu parādi, lai citiem demonstrētu savu 80-to gadu sporta modes garšu un pretendētu uz Stilīgākā 80-to gadu nūjotāja balvām. Nūjo.lv, kā arī pasākuma organizatori un atbalstītāji pasniegs speciālas balvas efektīvākajiem tērpu īpašniekiem.

 

Dalībniekiem būs pieejama Veselības aleja, kurā varēs noskaidrot sava organisma fiziskās formas stiprās puses un trūkumus, izmantojot daudzfunkcionālo ķermeņa masas analizatoru. Ar šo iekārtu var noteikt cik cilvēks uzņem un patērē kalorijas, kāda ir sabalansētība starp taukiem, ķermeņa masu, muskulatūras un kaulu masu. Vai organismā neuzkrājas pārlieku liels šķidrums. Nereti gadās, ka cilvēkam ir palielināts ķermeņa svars nevis uz tauku, bet gan uz šķidruma rēķina.

 

Veselīgs uzturs ir pamats pareiza uztura koncepcijai un, lai labāk izzinātu sevi un nedarītu pāri sev un savam ķermenim būs iespējams izmēģināt veselības tēju stendu, spēka putras stendu, sporta laboratorijas konsultācijas, pēdas testu uz skriešanas celiņa, kā arī uzklausīt masiera konsultācijas.

 

Veselības alejā būs iespējams iegūt profesionāla fizioterapeita konsultāciju, kas var būt noderīga jebkuram cilvēkam profilakses nolūkos, kā arī tiem, kas vēlas uzsākt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm vai jaunu sporta veidu. Fizioterapeita konsultācija ir nepieciešama personām, kuras vēlas samazināt funkcionālos ierobežojumus pēc dažādām saslimšanām vai traumām.

 

Nūjošanas festivālā darbosies ārstniecības augu stends, kurā speciālisti pastāstīs par augu dziednieciskām īpašībām.

 

Varēs izmantot atrakcijas

Nūjošanas festivāla laikā dalībniekiem (uzrādot dalībnieka numuru) no plkst. 10:00 līdz plkst. 15:00 būs iespējams izmantot Piedzīvojuma parka atrakcijas:

  • kameršļūkšanas trasi;

  • mākslīgā ledus slidotavu;

  • batutu ar gumiju;

Bērniem iespēja bez maksas izmantot atrakciju „Jautrais namiņš”.

 

Notiks arī sacensības „SUPER SPRINTS" – sacensības 200m nūjošanā pret kalnu, kā arī Romantiskā nūjošana pārī, ar vienu nūjas pāri par izveidotu trasi kalna pakājē.

 

Labu noskaņu nodrošinās grupa Credo un popgrupa „Jūras akmentiņi”, kā arī dalībniekiem būs iespējams cienāties ar zupu un svētku kūku.

 

Katrs finišētājs kā apliecinājumu par piedalīšanos Latvijas nūjošanas 4. festivālā Ventspilī saņems hūti un īpašu festivāla nozīmīti. Īpašas balvas saņems ātrākie nūjotāji katrā distancē, kā arī starp dalībniekiem izlozēs balvas no pasākuma organizatoriem un apbalvos dalībniekus ar efektīvākiem tērpiem.

 

Īpašs pārsteigums gaida lielākās komandas, kas saņems pateicības un pārsteigumu balvas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: