Latvijas futbola čempionāta virslīgā kārtējo panākumu izcīnījuši FK "Ventspils" futbolisti, kas viesos ar 2:0 pieveica "Matta/LU" komandu, tā turnīra tabulā panākot Rīgas "Skonto", tiesa rīdziniekiem jau svētdien jāaizvada nākamā spēle.

Apliecinot favorīta statusu, aktīvāki jau no paša sākuma bija Ventspils futbolisti, kuri kontrolēja bumbu un lieliem spēkiem devās uz priekšu. Ļoti daudz laika tika pavadīts mettiešu laukuma pusē, bumbu daudz spēlējot ap soda laukumu. Sekoja arī sitieni pa vārtiem, no kuriem bīstamākais bija brīvs Turkova raidījums no tuvas distances, ar kuru lieliski tika galā Putniņš.

Studenti gaidīja iespējas pretuzbrukumos un tās arī sagaidīja. Pēc Milašēviča piespēles uz soda laukuma centru Gata Kalniņa sitiens tika bloķēts, bet kreisajā malā Švalbe, ticis pie bumbas uzsita ne pārāk spēcīgi, turklāt virsū Uvarenko. Vēl vienā momentā Gatis aizskrēja viens un bumbu sita garām ventspilnieku vārtsargam, šoreiz aizmugure.

Sajutuši asins garšu, viesi aktivizējās ar dubultu sparu. Vienā situācijā pēc burzmas pie pašiem vārtiem Putniņš tika pie bumbas pirmais, bet nedaudz vēlāk pēc stūra sitiena tā atlēca tieši uz kājas Tarasovam, kurš sita precīzi - 0:1. Pašā pirmā puslaika izskaņā ventspilniekiem bija vēl vairākas izcilas iespējas, taču neviens spēriens īsti netrāpīja pa bumbu un tā atstāja laukumu.

Otro puslaiku visai saārīgi uzsāka mettieši, pat pēc stūra centrējuma bumbu dabūjot Uvarenko vārtos, tiesa, tas notika pēc tiesneša svlipes. Pakāpeniski aktivizējās arī ventspilnieki, kas jau visai drīz spēli pārcēla uz otru laukuma galu. 65.minūtē negaidīti viens pret Uvarenko izrāvās Mārtiņš Milašēvičs, taču vārtsargs izgājienā nospēlēja precīzi. Neskatoties uz rīdzinieku apņemšanos, 2:0 panāca ''Ventspils'' - 69.minūtē pēc Žigajeva piespēles soda laukumā visveiksmīgāk nospēlēja Vadims Jančuks, kurš ievirzīja bumbu Kristera Putniņa sargātajos vārtos.

Arī turpinājumā ''Ventspils'' manāmais pārspēks nebeidza mazināties, kurzemniekiem aktīvi turpinot kontrolēt bumbu, taču arī mājinieki retu reizi izrāvās pretuzbrukumos, kur viens no aktīvākajiem minams Mārtiņš Milašēvičs, taču bumbu vārtus lidot nevēlējās. 76. minūtē lielisku iespēju panākt 3:0 neizmantoja Daniils Turkovs, kura sistā bumba no aptuveni 20 metru attāluma atsitās pret vārtu pārlikni. Kopējā aina nemainījās arī spēles noslēdzošajās minūtēs un drošu uzvaru ar 2:0 izcīnīja ''Ventspils''.

futbolavirsliga.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: