Ventspils lidostā divas dienas risinājās sacensības dragreisā, un tā bija pirmā reize, kad ventspilnieki varēja vērot šīs autosporta sacīkstes. Un ne tikai to.

Sestdien pa Ventspils lidostas skrejceļiem automašīnas devās dragreisa kvalifikācijas braucienos, bet svētdien norisinājās spraigi finālbraucieni. Jāpiemin, ka līderu auto jauda sasniedza līdz pat 1500 zirgspēku.

 

Latvijas dragreisa čempionāta darba grupas vadītājs Māris Ozoliņš, kas pats arī startē sacensībās, pauda, ka Ventspils lidosta ir ideāla vieta šādām sacensībām. Lai arī lidlauka segums nav tas pateicīgākais ātru rezultātu uzrādīšanai, tomēr, neskatoties uz to, šajās sacensībās izdevies uzstādīt Latvijas rekordu. Tas bija pa spēkam Ilmāram Zausajevam ar Audi S2, kas startē ātrākajā klasē – Unlimited. Viņš dragreisa taisni pusfināla braucienā nobrauca 8,4 sekundēs, kas ir ļoti izcils sniegums, jo iepriekšējais Latvijas rekords bija 9,2 sekundes. Tomēr posma kopvērtējumā Ilmāram neizdevās uzvarēt, jo viņu piemeklēja tehniskas ķibeles

 

Kopumā dažādās klasēs piedalījās aptuveni 65 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, un starp tiem bija arī ventspilnieki.

 

Apskati foto!

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: