Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Suminām goda ventspilniekus

Šodien visi dzīvojam jau pilsētas svētku noskaņās, taču īpašu saviļņojumu izjūt tie ventspilnieki, kuriem šovakar Rātslaukumā pilsētas domes vadība pasniegs Ventspils pilsētas Lielo balvu un Balvu.

 

2.lpp. Viedoklis: „Māju sajūta”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Mums ir vajadzīgas zīmes, atpazīstami ceļa stabi, līkumi, pazīstamās smaržas, garšas, sejas. Līdzko pazūd orientieri, esam ārpus savas komforta zonas. Kādu brīdi ir interesanti, bet ar laiku nogurdina sajūta no dzīves plašumā, kurā neredzi savu roku pieskārienu. Vienmēr, kad atgriežamies no ceļojuma, ar patīkamu miera sajūtu novērtējam savu komforta zonu, savu pilsētu, pagalmu, māju, savu pasaulīti. Kādu laiku ir interesanti pamielot acis un garšas kārpiņas ar nepierasto, bet tad iestājas brīdis, kad sāc ilgoties pēc savas pasaulītes, pēc savas lietu kārtības, pēc sajūtas, ka zini, kāds ceļa līkums sekos. Vismaz tādas ir manas sajūtas.»

 

3.lpp.

Palīdzība trūcīgajiem un maznodrošinātajiem

Nākamajā nedēļā gan pilsētas, gan Pārventas trūcīgās un maznodrošinātās ģimenes vai personas varēs saņemt Eiropas Komisijas (EK) bezmaksas pārtikas pakas. Produktus dalīs Ventspils evaņģēliski luteriskā draudze, sadarbojoties ar kristīgo kafejnīcu Betānija.

Ventspils elektroapgāde kļūs drošāka

Vakar Latvenergo vadība tikās ar Ventspils pilsētas tēviem, informējot par pilsētas elektroapgādes drošības paaugstināšanas perspektīvām.

Motokrosisti ķer adrenalīnu un traumas

Ventspilī un novadā ir aptuveni 50 trako, kas profesionālajā vai amatieru līmenī ķer adrenalīnu, braucot pa trasēm ar motokrosa močiem. Viņus neapstādina pat smagas traumas.

 

4.lpp.

Aicina piedalīties fotofestivālā

Ventspilī no 9. līdz 11. augustam jau ceturto reizi norisināsies starptautiskais fotofestivāls Art Camp 2013, kura laikā pulcēsies fotopasaules piekritēji no dažādām pasaules valstīm.

Smeļas spēkus vasaras nometnē

Jau otro gadu pēc kārtas nedēļu pirms Pilsētas svētkiem Užavā notiek Ventspils pareizticīgo baznīcas vasaras bērnu un jauniešu nometne. Šogad tajā atpūšas un fiziskos spēkus smeļas 35 pareizticīgo svētdienas skolas audzēkņu. Šogad svētdienas skolai aprit 5 gadu jubileja.

Ekumeniskais svētku dievkalpojums

Šodien plkst. 17 Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā Pilsētas svētku ietvaros notiks arī Ventspils kristīgo baznīcu rīkotais ekumeniskais dievkalpojums.

 

5.-6. lpp. TV Programma

 

7.lpp. Intervija. Mums jātiecas pēc labākā

Ventspils, tērpusies svētku rotā un izritinājusi ziedu paklājus, gaida viesus. Šogad pilsēta svinēs 723. jubileju, bet cauri vīsies arī ostas 750. gadadienas motīvi. Daudz ir paveikts, ir ar ko lepoties, taču daudz vēl jādara. Tādēļ Ventspils mērs Aivars Lembergs aicina neieslīgt rutīnā un kopīgiem spēkiem veidot pilsētu turīgās Vācijas līmenī un nenolaist latiņu zemāk.

 

8.lpp. Sports. No Kolumbijas ar sesto vietu

Kali noslēdzies viens no pasaules lielākajiem sporta kvorumiem – devītās neolimpisko sporta veidu spēles. Tajās sesto vietu izcīnījusi Latvijas virves vilkšanas izlase, kuras sastāvā startēja arī pieci Velkoņa vilcēji.

Pasaules čempionātam gatavojas Ventspilī

Jau pavisam drīz, no 8. līdz 18. augustam, Maskavā norisināsies šā gada svarīgākās vieglatlētikas sacensības – pasaules čempionāts. Tam ļoti nopietni gatavojas arī Latvijas izlases soļotāji Arnis Rumbenieks un Anita Kažemāka, kas Ventspilī aizvada pēdējo sagatavošanās posmu.

 

9.lpp.

Saimnieks, kas pa dārzu vien rīkojas

Antons, kas savos 80 gados joprojām saimnieko pa dārzu, izaudzējis vairāk nekā divus metrus garas lilijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: