3. un 4. augustā Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta fināla posmā Ventspilī un Limbažos tiks noskaidrots šī gada Latvijas stiprākā vīra vārds.

Ventspilī, Ostas ielas promenādē pie „Ceļotājas govs”, pilsētas svētku laikā 3.augustā, jau no plkst. 13.00 redzēsim Latvijas spēcīgākos vīrus cīnoties gan ar sevi, gan pretiniekiem, lai svētdien Limbažos noskaidrotu, kurš šogad kļūs par Latvijas stiprāko vīru.

 

Ventspilī gaidām pašmāju atlētu Mareku Leiti, kuldīdzniekus Edgaru Andersonu, Jāni Šlecku, un arī skatītāju mīluli ugālnieku Oskaru Martužanu. Finālam nopietni gatavojas arī regulārās sezonas kopvērtējuma līderis Didzis Zariņš, divkārtējais Latvijas čempions Artis Plivda, Andris Leišavnieks, Aivars Šmaukstelis un Ivars Grahoļskis.

 

Ventspilī atlēti veiks šogad vēl nebijušu vingrinājumu - Nissan/Norde mašīnu turēšanu. Sestdien redzēsim, kurš tad būs stiprāks - automašīnas vai atlēts ar savu cīņas sparu. Nākamais pārbaudījums - Meldonium/Olainfarm nēši, kas ir vismaz 410 kg smagi, būs pulksteņa griešana un Fiskars krucifikss, kur atlēti katrā rokās turēs 12.5 kg smagus cirvjus. Ventspils sacensības noslēgs Latvijas dzelzceļa spēka trepe, kur pa sešiem pakāpieniem augšup būs jāuznes 200, 225, 250 un 275 kg smagumi.

 

Vai šoreiz tiks uzstādīts kāds jauns rekords? Mēs noteikti uz to cerēsim, jo atlētiem spēki vairs nav jātaupa, ir jācīnās līdz galam. Visi ir gatavi spraigai cīņai arī tāpēc, ka šis gads ir īpašs, tiek svinēta Spēka atlētu federācijas desmitā jubileja.

 

Savukārt Limbažos spēkavīri vilks Rent4event kamanas, kas pagājušajā sezonā Rojā spēkavīriem izrādījās liels izaicinājums un arī šogad Mērsragā līdz galam šo vingrinājumu veica tikai pāris atlētu. Spēkavīri cels vikingpresi, būs Stihl automašīnas celšana no zemes un Lode/KeraTherm stafete, kurā tiks stuma ķerra un nests vairogs. Limbažos sacensības tiks noslēgtas ar Siltums Jums akmeņu celšanu.

 

Latvijas spēkavīru regulārā čempionāta kopvērtējums pēc pieciem posmiem

1

Didzis Zariņš

45

2

Oskars Martužans

41

3

Artis Plivda

39

4

Mareks Leitis

30

5

Edgars Andersons

26

6

Aivars Šmaukstelis

25

7

Ivars Grahoļskis

24

8

Andris Leišavnieks

17

9

Jānis Šleckus

14

10

Agris Kazeļņiks

9

11

Uģis Suveizda

1

 

„Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta 2013” nākamie posmi norisināsies 10. augustā Valmierā (pāru sacensības) un 11. augustā Mārcienā (pāru sacensības).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: