Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Visa mūsu dzīve ir svētceļojums

Gatavošanās svētceļojumam, kurā katoļu draudze dosies šo sestdien, norisinājusies aptuveni trīs nedēļas. Priesteris Marcins Virkovskis vēro, kā draudzes locekļi Normunds, Edmunds un mazais Normunds remontē busiņu, kurš dosies līdzi svētceļniekiem.

Ūdenssaimniecības attīstība turpināsies

Ielu būvniecība Ventspilī turpināsies arī nākamgad. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) akceptējusi Ventspils pašvaldības lūgumu atbalstīt jaunu ielu būvniecību Ūdenssaimniecības attīstības programmas IV kārtā, paplašinot kanalizācijas un ūdensvada tīklu rajonos, kuros tas pašreiz nav pieejams, – Krievlaukos un Ventspils dienvidrietumu rajonā.

 

2.lpp. Viedoklis: „Ūdensgalva”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Nepietiek, ka teju visa Latvija, maksājot obligātā iepirkuma komponenti elektrības tarifā, gādā par to, lai Rīgas un Pierīgas iedzīvotājiem būtu lētāks siltums, tagad ar visas Latvijas nodokļu naudu tiks risinātas arī Rīgas reģiona bērnudārzu problēmas.»

 

3.lpp.

Jauna iespēja Ventspils uzņēmējiem

Par to, kā pārdot savus produktus un pakalpojumus, kāds mārketings vislabāk darbojas šodienas sabiedrībā, kā nepieļaut vienkāršas, bet tipiskas kļūdas – to varēja uzzināt Biznesa rītā, kas vakar notika Ventspils Augstskolas telpās. To apmeklēja gan vietējie uzņēmēji, gan iestāžu un organizāciju vadītāji un visi atzina par gana vērtīgu un interesantu.

Pabalstu dos rīdziniekiem

Paredzēts, ka no 1. septembra ikmēneša valsts atbalstu līdz Ls 100 varēs saņemt ģimenes, kuru bērns ir vecumā no pusotra gada un ir rindā uz bērnudārzu, bet šo pakalpojumu pašvaldības izglītības iestādē nesaņem. Ventspils un novada bērnudārzos rindu nav, tātad mūsu mazuļu vecāki šādu pabalstu saņemt nevarēs.

 

4.lpp. Nometnes. Nometne – vasaras pievienotā vērtība

Vasaras brīvlaikā daudzi bērni labprāt izvēlas kādu laiku pavadīt

nometnēs. Tās, nenoliedzami, ir dažādas un ar atšķirīgu tematiku, bet metodika un dienas plāns visām ir samērā līdzīgs.

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp. Intervija. Barība vajadzīga kā miesai, tā dvēselei

ZIGURDS ŠTELMAHERS veiksmīgi apvieno vecākā kriminālistikas eksperta darbu ar Ventspils Pareizticīgo baznīcas altāra kalpotāja pienākumu pildīšanu un sapņo par savu pirti, kur beidzot varētu īstenot sen loloto sapni strādāt par pirtnieku. Viņa garīgais ceļš nav bijis viegls un vedis cauri nopietniem pārbaudījumiem un maldu ceļiem.

 

8.lpp.

Pret Lietuvas izlasi – par pusfinālu

Eiropas U18 basketbola čempionāta izslēgšanas spēlēm otro gadu pēc kārtas kvalificējušies Latvijas valstsvienības basketbolisti, kas ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar kaimiņiem lietuviešiem.

Darbu uzsāk jaunās komisijas

Ventspils novada domes jaunais sasaukums darbu iesācis ar domes komisiju revīziju. Vairākas no tām likvidētas vai reorganizētas, citas izveidotas no jauna.

 

9.lpp.

Pašvaldība informē.

Iz pagājības...

Pirms... 85 gadiem

1928. gads. Silto jūras vannu iestāde atklāta. Sestdien pēc ilgas gaidīšanas beidzot atklāja silto jūras vannu iestādi jūrmalā. Pirmajā dienā tika izsniegtas 57 vannas, pēc tam augstākais vannu devums dienā bijis 72.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: