Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pilnās burās uz Ventspili

Stiprais vējš un vētra, kas trakoja jūrā, traucēja vairākiem burinieku regates The Tall Ships Races 2013 dalībniekiem sasniegt Ventspili un lika tiem meklēt patvērumu citās ostās. Gaidīto 22 burinieku vietā vakar līdz plkst. 15 ostā bija ienākuši septiņi un vēl seši atradās ceļā uz Ventspili.

Šoreiz izskaidro iznīcinātāja lidojumu

Ventspils debesīs pirmdienas vakarā atkal klusumu pēkšņi pārtrauca NATO iznīcinātāja rūkoņa. Šoreiz tas nolaidās arī Ventspils lidostā, pavadot neidentificētu pārtvertu privāto lidmašīnu, kas nesaskaņoti pārkāpa Latvijas gaisa telpu.

2.lpp.Viedoklis: „Apzog sevi un citus”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Megija Zakalovska.

«Aptauja gan nav veikta, bet pēc novērojumiem var secināt, ka rubrika Hallo, «Ventas Balss» klausās! iemīļota gan tās regulāro zvanītāju, gan lasītāju vidū. Ne reizi vien dzirdēts, ka pirmais, ko Ventas Balss lasītājs avīzē atšķir un izlasa, ir tieši šī rubrika. Kāds to uztver kā anekdoti, kāds nopietni, taču viens ir skaidrs – ventspilniekiem tā ir nozīmīga.»

3.lpp.

Liepājnieki pārņem pieredzi

Vakar Ventspilī viesojās kaimiņpilsētas Liepājas delegācija un tās mērs Uldis Sesks. Liepājnieki ir ieinteresēti pārņemt no Ventspils pašvaldības pieredzi vairākos jautājumos, tostarp bērnu parku izveidē.

Auklēm būs jāreģistrējas

Šovasar izdoti jauni likumi un noteikumi, kas turpmāk reglamentēs auklīšu darbību. Turpmāk kā aukles varēs reģistrēties arī mazuļu vecmāmiņas, krustmātes un tantes.

Emocijas, jauni kontakti un pieredze

Šogad pirmo reizi tiek meklēti brīvprātīgie Ventspils Pilsētas svētku organizēšanā. Pieteikties aicināti vismaz 16 gadu vecumu sasnieguši interesenti.

4.lpp. Dzimtas stāsts. Iepazīstot dzimtas saknes

289 – skaitlis, kas apzīmē Sedliņu dzimtas pastāvēšanu, jo tieši pirms tik gadiem pasaulē nāca tās ciltstēvs Jānis Sedliņš. Šomēnes šīs dzimtas locekle Magrita Salma sapulcināja radus, lai visi varētu iepazīties ar saviem senčiem un dzimtas saknēm.

5.lpp. Intervija. Tas, kas mūs šķir, var arī vienot

Nīderlandiešu režisors JANS VILLEMS VAN DEN BOSS, kurš vairāk nekā 20 gadu dzīvo Londonā un iestudē izrādes arī Rīgas Dailes teātrī, gandrīz mēnesi pavadīja Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā. Ilgu laiku dzīvodams ārzemnieka statusā, Jans labi saprot cilvēkus, kas atšķiras no vairākuma.

6.lpp. Sports. Martužans – otrais posmā un kopvērtējumā

Ar madonieša Didža Zariņa uzvaru noslēdzies Siltums Jums Latvijas spēkavīru regulārais čempionāts. Tā finiša taisnē ar divām otrajām vietām un tādu pašu pozīciju čempionāta kopvērtējumā finišēja perspektīvais ugālnieks Oskars Martužans.

Mūsējie iemēģina Vecpiebalgas trasi

Latvijas BMX braucēju saime var priecāties – Vecpiebalgā atklāta jauna trase. To iemēģināt bija devušies arī sporta skolas Spars braucēji, kas ar labiem panākumiem startēja trases atklāšanas sacensībās.

Palameika uzmet A normatīvu

Beidzot šosezon izšāvusi viena no mūsu labākajām šķēpmetējām – valsts rekordiste Madara Palameika. Valmierā notikušajās 19. Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās viņa izpildījusi šā gada pasaules čempionāta A normatīvu (62 metri).

7.lpp. Reportāža. Pilnās burās uz Ventspili

Stiprais vējš un vētra, kas trakoja jūrā, traucēja vairākiem burinieku regates The Tall Ships Races 2013 dalībniekiem sasniegt Ventspili un lika tiem meklēt patvērumu citās ostās. Gaidīto 22 burinieku vietā vakar līdz plkst. 15 ostā bija ienākuši septiņi un vēl seši atradās ceļā uz Ventspili.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: