Vairāki Ventspils 3. vidusskolas otrās klases skolēni pagājušās nedēļas nogalē saņēmuši biedējošus zvanus – kāds vīrietis piedraudējis viņus nogalināt.

Vienam puikam nepazīstamais krieviski teicis: «Nogalināšu tevi, noduršu mežā.» Aptuveni tāds pats teksts teikts vēl diviem skolēniem. Bet kādai meitenei zvanītājs arī pateicis, ka jāatnes vērtslietas no mājas, citādi viņu nogalinās. Protams, bērni pārbijās. Meitene tik ļoti, ka tagad telefonu visu laiku tur izslēgtu un ieslēdz vien tad, kad, stundām beidzoties, jāzvana vecākiem.

Skolas direktore Vera Šengelija pēc notikušā vairākkārt nākusi klasēs, runājusi ar bērniem, mierinājusi, ka tas ir tikai ļauns huligānisms un neviens viņus negrasās slepkavot.

Izpētot zvanu sarakstus bērnu telefonos, direktore noskaidroja, ka zvanīts no fiksēta numura Rīgā. Tātad draudi diezin vai ir reāli. Tomēr par notikušo informēta policija, apziņoti arī bērnu vecāki – lai savas atvases drošības dēļ noteikti pavada uz skolu un pēc tās arī sagaida.

Spriežot pēc bērnu stāstītā, zvanītājs bijis pieaudzis cilvēks. Vienam puikam viņš pat teicis, ka esot Andrejs, vismaz pārbiedētais zēns skolotājai un direktorei stāstījis, ka viņu gribot nogalināt onkulis Andrejs.

Apšaubāmi, ka zvanītājs būtu numurus sastādījis uz dullo, jo draudu zvanus saņēmuši vairāki vienas skolas un vecuma bērni. Datu valsts inspekcija bez dziļākas izpētes atturas komentēt konkrēto gadījumu, taču, kā norāda iestādes pārstāve Sanita Vetšteina, draudu izteikšana jau pati par sevi ir nopietns noziegums, kas attiecīgi jāizmeklē.

Nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: