Ventspils dome šodien skatīs jautājumu par Ventspils novada pasažieru pārvadājumu pārņemšanu divos maršrutos.

Ventspils pilsēta plāno no nākamā gada pārņemt daļu no Ventspils novada pasažieru pārvadājumiem.

Kurzemes plānošanas reģiona administrācija 31.augustā vērsusies Ventspils pilsētas domē ar lūgumu atbalstīt pasažieru pārvadājumu maršruta tīkla optimizāciju Ventspils novadā.

Ar vairāk nekā 200 parakstiem pie Kurzemes plānošanas reģiona šā gada jūnijā bija vērsušies Ventspils novada Piltenes iedzīvotāji, paužot neapmierinātību ar reisu dublēšanos maršrutā "Ventspils-Piltene", kā arī par apkalpošanas kvalitāti.

Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļa ir izanalizējusi esošo situāciju, un jautājums par maršruta tīkla pārklāšanos tika skatīts 24.augustā Sabiedriskā transporta komisijas sēdē. Tika nolemts, ka, sākot no 2012.gada 1.janvāra, maršruti "Ventspils-Piltene" un "Ventspils-Priekšpiltene" tiek nodoti Ventspils pilsētas domes pārziņā. Par šo maršrutu pārņemšanu šodien lems Ventspils pilsētas dome.

Ņemot vērā Ventspils novada iedzīvotāju neapmierinātību ar pašreizējo pasažieru pārvadājumu kvalitāti Ventspils novadā un pausto viedokli par nepieciešamību optimizēt valsts budžeta līdzekļus, iespējams, ka no pašreizējiem Ventspils novada pārvadājumiem Ventspils pilsētas dome varētu pārņemt vēl vairākus maršrutus starp Ventspili un Zirām, Anci un Liepeni.

Paredzams, ka reisu izpildes dienas un laiki šajos maršrutos varētu būt iepriekšējie, bet atsevišķos gadījumos, uzklausot pasažieru vēlmes, iespējamas izmaiņas. Tādējādi iedzīvotājiem nav pamata satraukumam, ka novada pārvadājumi varētu tikt pārtraukti, akcentēja pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: