No nākamā gada kāzas, jubilejas un korporatīvos pasākumus ar vismaz simts viesiem varēs plaši svinēt Ventspils pievārtē. Pasiekstes vējdzirnavu kompleksa īpašnieki – Veinbergu ģimene – sola ne tikai plašas telpas banketiem, bet arī vietas viesu nakšņošanai.

Februāra vidū Pasiekstes vējdzirnavu kompleksa teritorijā tika uzsākta saieta nama būvniecība, kurā varēs uzņemt līdz pat simt cilvēku. Uzņēmēju Signes un Edija Veinbergu ģimene būvniecībai saņēma ES līdzfinansējumu no Lauku atbalsta dienesta LEADER programmas. Projektu atbalsta arī Ventspils novada dome, cerot, ka topošo saieta namu saviem svētkiem izmantos Vārves pagasta iedzīvotāji.

Pirms Lieldienām topošā nama pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm un Ventas Balss tās dienas numuru. Liela banketu zāle, kurā varētu uzņemt līdz pat simts viesiem, ir bijis Veinbergu ģimenes sapnis jau kopš restorāna atklāšanas dienas vecajās restaurētajās vējdzirnavās. Edijs Veinbergs atceras, ka, gatavojoties viņa un Signes kāzām, jaunlaulātie nevarēja atrast nevienu vietu apkārtnē, kur varētu uzņemt lielu viesu skaitu. Kad pirms trim gadiem precējās Edija brālis, viņš saskārās ar to pašu problēmu.

Līdz 1. decembrim saieta namam vajadzētu būt pabeigtam, un jau šī gada jūnijā vai jūlijā Veinbergi plāno atvērt lielās banketu zāles rezervāciju. Uzņēmēji ir padomājuši arī par to, kur daudzie viesi nakšņos. Pašlaik viesu mājiņās un apartamentos var izmitināt ne vairāk kā 60 cilvēku. Kad tiks uzcelts saieta nams, būs nepieciešams izmitināt vismaz simt viesu. Šim nolūkam ģimene iegādāsies vairākus VIP vagonus no uzņēmuma L-Ekspresis, ko vēl nesen izmantoja starptautiskajā dzelzceļa satiksmē starp Rīgu un Maskavu, Rīgu un Sanktpēterburgu.

Edijs Veinbergs stāsta, ka ideja par VIP vagonu izmantošanu radusies, pārbūvējot uzņēmuma L-Ekspresis, kas nodrošināja vagonus starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem uz Maskavu, Sanktpēterburgu un Minsku, depo. Runā, ka VIP vagonos Rīgā ieradās Krievijas šovbiznesa zvaigznes, tostarp Alla Pugačova, Filips Kirkorovs un citi. Pēc militārās agresijas sākšanās Ukrainā Krievijas zvaigznēm ceļš uz Latviju ir slēgts, tāpēc VIP vagonus vairs neizmanto. Edijs aprēķinājis, ka lētāk un ātrāk būtu iegādāties četrus guļamvagonus un vienu restorāna vagonu no uzņēmuma L-Ekspresis nekā būvēt papildu kempingu viesu uzņemšanai.

Pasažieru vagoni, ko drīzumā pārvedīs uz Vārves pagastu, ir labā stāvoklī. Divos vagonos ir parastās kupejas, bet divos – lielākas, paaugstināta komforta kupejas. Edijs stāsta, ka šādu viesnīcu, kas ierīkotas dzelzceļa vagonos, nav nekur citur Baltijā un Eiropā. Vagonus novietos uz pamatiem netālu no saieta nama. Plānots, ka tos nodos ekspluatācijā vienlaikus ar namu. Atliks tikai pieslēgt vagonus pie ūdens, elektrības un apkures.

Uzņēmēji cer, ka saieta nams ar papildu naktsmītnēm palīdzēs viņiem kompensēt zaudējumus, kas saistīti ar viesnīcu un sabiedriskās ēdināšanas biznesa sezonalitāti mūsu reģionā. Līdz šim Pasiekstes vējdzirnavās kempinga un apartamentu noslogojums vasaras mēnešos ir bijis vidēji 75%, bet jūlijā – līdz pat 90%. Ziemas mēnešos kempings un apartamenti tiek izmantoti ne vairāk kā 10–15% apmērā, atzīst Edijs Veinbergs. Uzņēmēji iecerējuši, ka vasarā viņi varēs piedāvāt restorāna pakalpojumus dzirnavās, bet ziemā – saieta namā un restorāna vagonā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: