Ventspilnieki jau atkārtoti vērsuši uzmanību uz kādu daudzdzīvokļu mājas balkonu Brīvības ielā 17, kas aizkrauts ar melniem atkritumu maisiem, paverot nepievilcīgu ainu ielas pusē.

Kā noskaidroja Ventas Balss, dzīvokļa kopīpašniekiem jau divas reizes piemēroti administratīvie naudas sodi par pilsētas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos minēto nosacījumu neievērošanu.

Šīs gada janvārī rubrikā Hallo, «Ventas Balss» klausās! publicējām kāda ventspilnieka iesūtītu fotogrāfiju, kurā redzams ar melniem maisiem piekrauts otrā stāva balkons Brīvības ielā 17. «Vai šis ir viens no veidiem, kā pilsētu padarīt skaistāku? Kā to komentētu attiecīgo dienestu speciālisti?» toreiz vaicāja lasītājs. Par to, ka situācija nav atrisināta un maisi no balkona joprojām nav aizvākti, atgādināja kāds portālā ventspils.lv pagājušonedēļ saņemts komentārs: «Brīvības ielā 17, ja nemaldos, viens otrā stāva balkons 2 metru augstumā ielas pusē ir aizkrauts ar melniem maisiem. Ņemot vērā, cik cimperlīgi mūsu pilsētā attiecas pret tīrību, vai šādi ir pieļaujams?»

Pārkāpti Apbūves noteikumi

Pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi (VNĪ) kā daudzdzīvokļu mājas Brīvības ielā 17 kopīpašuma daļas pārvaldniekam šī situācija ir zināma, un dzīvokļa īpašnieki ir aicināti sakārtot balkonu un novākt maisus, – tā, atbildot uz komentāru, informē VNĪ. Kā skaidro VNĪ tehniskais direktors Valdis Lesiņš, ar dzīvokļa īpašnieku pa šo jautājumu ir ticis runāts un viņš aicināts šo situāciju novērst, taču «mēs neesam institūcija, kas var sodīt». VNĪ par izveidojušos situāciju ir informējuši Pašvaldības policiju.

Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Ojārs Rudzītis informēja, ka Pašvaldības policija, iepazīstoties ar situācijas apstākļiem, sagatavojusi administratīvās lietas materiālus un nosūtījusi tos izskatīšanai domes Administratīvajā komisijā. Konkrētajam dzīvoklim ir divi kopīpašnieki – martā abiem jau otro reizi ir piemērots administratīvais naudas sods pēc pilsētas domes saistošo noteikumu nr. 8 Ventspils pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumi 34.1. punkta Par Ventspils pilsētas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumos minēto nosacījumu neievērošanu. «Attiecīgi šajos Apbūves noteikumos ir ierakstīts, ka katram ēkas īpašniekam, valdītājam vai lietotājam ir pienākums uzturēt kārtībā ēkas logus, durvis, lodžijas, balkonus un skatlogus,» skaidro Rudzītis. Par šo noteikumu neievērošanu fiziskām personām izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 210 eiro.

Šajā gadījumā piemēroto naudas sodu apmērs par atkritumu maisiem uz balkona Brīvības ielā 17 pārsniedz 100 eiro. Nevienu no uzliktajiem sodiem dzīvokļa kopīpašnieki pagaidām nav samaksājuši. «Ja nesamaksās ne pirmo, ne otro sodu, tad lieta tiks nodota piedziņai tiesu izpildītājam,» skaidro Rudzītis. Reizē ar naudas soda uzlikšanu dzīvokļa kopīpašniekiem ir uzdots minēto situāciju novērst. «Sodīšanas mērķis jau nav sodīt, bet gan panākt to, lai viņi sakārto balkonu. Abi kopīpašnieki ir administratīvi sodīti, pēc kā jau cilvēkiem vajadzētu saprast un rīkoties.»

Problēmas arī ar neiestiklotu logu

VNĪ tehniskais direktors Lesiņš atzina, ka VNĪ kā mājas pārvaldniekam risināt situāciju ar šī dzīvokļa īpašnieku un sarunu ceļā panākt, lai viņš melnos maisus no balkona aizvāc, ir sarežģīti, ja ne neiespējami – viņš nevienu dzīvoklī nelaiž vispār vai arī nelaiž tālāk par virtuvi. Turklāt šī nav pirmā reize, kad šī dzīvokļa īpašnieks sagādājis raizes kaimiņiem. «Par šī dzīvokļa īpašnieku bija raidījuma Bez tabu sižets, jo viņš arī logu nav iestiklojis – sētas pusē loga nav, mēs ar polikarbonātu aiztaisījām to ciet uz ziemu, lai siltums tiktu maksimāli saglabāts. Īpašnieks nelaiž nevienu dzīvoklī. Viņš savā laikā, pasūtot logu, laikam vai nu kļūdījies izmēros, vai ar firmu kaut kas noticis, bet tas logs ir uztaisīts mazāks. Mēs kā pārvaldnieki arī nevaram iet dzīvokļa teritorijā, ja īpašnieks mūs nelaiž, mēs esam mēģinājuši pierunāt vairākkārt. Bet stikls stāvot turpat virtuvē, viņš to vienkārši neliek iekšā un neļauj arī citiem to darīt, kamēr viņam kāds nesamaksās 240 eiro, ko viņš ir samaksājis firmai par loga izgatavošanu. Mēs veicām aptauju starp mājas dzīvokļu īpašniekiem, vai dzīvokļu īpašnieki ir ar mieru viņam nofinansēt tos 240 eiro un tādā veidā panākt, ka logs tiek iestiklots, bet dzīvokļu īpašnieki nobalsoja pret, ko arī var saprast,» atzina Lesiņš.

VNĪ rīcībā nav informācijas, kādas tieši mantas varētu būt melnajos maisos – tā kā nekas neliecina, ka dzīvoklī tiktu veikts remonts, tie nevarētu būt būvgruži, bet gan acīmredzot kādas personīgās mantas, kas sapakotas maisos. Kā skaidro Lesiņš, balkonu nestspēja ir 200 kg uz kvadrātmetru, attiecīgi šī 3,5 m2 balkonam nestspēja ir 700 kg, un, lai arī maisi vizuāli aizņem daudz vietas uz balkona, pieļaujamo slodzi, vizuāli novērtējot, tie nepārsniedz. «Mēs nevaram nosvērt šos maisus un nezinām, kas tur iekšā, būtībā balkons ir dzīvokļa teritorija. Pēc likuma mēs nedrīkstam aiztikt to, kas ir uz balkona, tāpat kā mēs nevaram iet dzīvoklī un mantas pēkšņi kaut kur nest projām,» atzina Lesiņš.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • 0
    Kriska Pirms 1 mēnesi

    Kaut kā nav saprotams pārvaldnieka viedoklis- viņš atzīst, ka lodžija īr dzīvokļa sastāvdaļa un ieskaitīta dzīvokļa platībā. Tas nozīmē - es varu tur glabāt savas mantas tāpat ,kā jebkurā dzīvokļa istabā. Vienīgais par ko var pārmest īpašniekam - šitā sakrāmētie maisi boja fasādes izskatu līdzīgi kā veļas žāvēšana, ja tas redzams no ielas

  • -5
    Kristiāna Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    Var glabāt savas mantas, bet ir jādomā par apjomu un to, cik tās smagas, higiēnu un citām lietām. Tas, ka balkons ir jūsu, nenozīmē, ka var darīt pilnīgi visu, kas ienāk prātā.

  • 0
    Johny Bannis Pirms 1 mēnesi

    (no teksta).... Sodīšanas mērķis jau nav sodīt, bet gan panākt to, lai viņi sakārto balkonu.... tad jau sanāk ka menti labprāt atdos atpakaļ to soda naudu, kad ipašnieks sakārtos balkonu! :D

  • 0
    Andris Emturis Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    Tad jau drīz būs tiesu izpildītāja izsoles
    Pieejams dzīvoklis.
    Kopā sodi .procentu un tttt
    Ko māk ātri darīt un aprēķināt

  • -1
    Aka Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    Policijai jāstrādā, pārāk daudz mums visur atļaujas!!! Kādreiz veļu drīkstēja žaut tikai neaizsedzot logu. Kurā pilsētā, valstī kaut ko tādu var atļauties??? Mums joprojām visur - gan auto brauc uz dzeltenās, sarkanās gaismas, ar boltiem brauc nepingadīgi divatā,,,,Viss notiek, policiju neredz dienas laikā, bet bieži notiek pārkāpums, bet policija nereaģē!!! Nu visi brauc ar auto, tad jau viss kārtībā!

  • -7
    Kristiāna Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    valsts tik tālu drošību mums novedusi, samazināti štati policijā, ugunsdzēsējiem, ātrajai palīdzībai... un tad arī nevar to visu izkontrolēt un paspēt uz notikumu vietām. Pašvaldības policija dara ko var, bet nu viņi jau ar nav uz katra stūra pa cilvēkam.

  • -2
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv Pirms 4 nedēļām, 1 dienas

    Pateicamies komentētājam “Aka” par ieinteresētību mūsu pilsētai un sabiedrībai svarīgu jautājumu risināšanā. Redzot pārkāpumus, lūdzam par tiem informēt policiju. Ar Valsts policiju iespējams sazināties, zvanot – 110, ar Pašvaldības policiju iespējams sazināties, zvanot – 63680808; 28680808.

  • -2
    Latvija pāri visām! Pirms 3 nedēļām, 4 dienām

    'Aka' noilgojies pēc policejiskas valsts???
    Policijas kovidbespriģels nedeva mācību?

  • 0
    Nobody Pirms 3 nedēļām, 1 dienas

    VNĪ nespēj neko, kur nevar kabatās naudu sabāzt. VNĪ varētu izsludināt ātro konkursu vienam pretendentam ,uzcelt jumtu uz balkona un nokāst no dzīvokļu īpašniekiem piķi.

  • 0
    Kristiāna Pirms 3 nedēļām

    nekustamie jau nav nekāda kreisā izsitēju banda, kas var iet un tagad kaut ko ņemties ārpus savām pilnvarām. Ir noteikumi, procedūras un normatīvie akti, kas tos ierobežo.

  • 0
    Nobody Pirms 3 nedēļām, 1 dienas

    PP neinteresē bomži, jo no tiem nav ko paņemt.
    Tie var darīt ko un kā grib, pat pie-irst kur tīk- esot brīvā europa.

  • 0
    Kristiāna Pirms 3 nedēļām

    Kas tad tev par sāpi pret pašvaldību, ka tagad šādas jēlības jāraksta? Kur Tev pašvaldības policija kādam, kurš piecūko pilsētu ir pateikusi, ka "viss ok, brīva eiropa"?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: