Ventspilī vienīgais friziersalons vīriešiem – Man Cave Barbershop, kur tiek sniegti pilna servisa bārddziņa pakalpojumi – nosvinējis trīs gadu pastāvēšanas gadadienu. Neilgi pēc Man Cave Barbershop jubilejas tikāmies ar salona īpašnieku, vadītāju, bārddzini Reini Reimani un viņa sievu Gitu Reimani, kura barbershop kolektīvam kā meistare pievienojās pirms gada.

«Pošam ventspilniekus skaistus jau trīs gadu garumā un turpināsim to darīt. Tas reizē ir arī sirdsdarbs,» apņēmīgs ir gados jaunais uzņēmējs. «Tur, kur esmu, tur ieguldu sevi par visiem 110%.»

Ikdiena viņiem ir dinamiska, un rutīnai tajā nav vietas. Komentējot frizētavu segmentu Ventspilī, uzņēmējs zina teikt, ka klasisku frizētavu mūspusē ir salīdzinoši daudz, turpretī kā vīriešu frizētava, kur tiek nodrošināti profesionālu, kvalificētu bārddziņu pakalpojumi, Man Cave Barbershop šobrīd ir vienīgais. «Katram meistaram ir savs klients. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka, ja frizētavas un saloni pastāv, tātad ir pieprasījums arī pēc citu meistaru rokām. Katram meistaram ir savs rokraksts,» pārliecināta Gita. Līdz ar to, pievienojoties sievas sacītajam, Reinis uzskata, ka šī iemesla dēļ frizieru un meistaru vidū nevajadzētu pastāvēt sīvai konkurencei.

Vaicāts par to, kādi bijuši pirmie trīs gadi, Reinis neslēpj, ka sākums nebija viegls, īpaši ņemot vērā, ka «pakausī ilgu laiku elpoja kovids»: «Ja tu esi gatavs investēt ne tikai finanses, bet arī visu sevi, savas domas un garu, tad agrāk vai vēlāk izdosies.» Uzņēmējam ir svarīgi, lai, atnākot uz Man Cave Barbershop, klients saņemtu ne tikai pakalpojumu augstākajā līmenī, bet arī viesmīlīgu un laipnu attieksmi, individuālu pieeju, patīkamu atmosfēru, un svarīgākais – lai gribētu atgriezties. Līdzšinējās pastāvēšanas laikā esot izveidojusies pastāvīgs klientu loks, taču ik pa laikam nāk arī jauni klienti.

Gita un Reinis pirmoreiz satikās, startējot televīzijas muzikālajā šovā X faktors. Piecu gadu laikā Reinis un Gita mijuši gredzenus un sagaidījuši savu pirmdzimto – meitiņu Paulu, kurai šobrīd ir divi gadi. Šogad, X faktora piektajā sezonā, viņi atgriezušies uz šova skatuves – šoreiz kā duets, un veiksmīgi aizvadījuši televīzijas atlases kārtu.

X faktora pirmajā sezonā Reinis startēja kopā ar Ventspils puišu grupu The Stones, savukārt Gita toreiz pārstāvēja meiteņu trio Hypnotic. Pirmās abu satikšanās notika šova mēģinājumos, filmēšanās, taču tuvāka iepazīšanās, kas vēlāk izvērtās arī romantiskās attiecībās, sekoja tikai pēc šova beigām. «Sapratām, ka kopā ir ļoti labi, ka sajūtam viens otru, un te nu mēs esam nonākuši,» tā brīža sajūtas atceras Reinis. «Manuprāt, tas ir viens no galvenajiem rādītājiem – ka jūties labi otra cilvēka kompānijā.» Reinis, absolvējis Ventspils Valsts 1. ģimnāziju, tobrīd studēja Latvijas Universitātē komunikācijas zinātni, savukārt Gita jau bija uzsākusi darba gaitas – viņa strādāja vienā no lielajiem Latvijas energouzņēmumiem. Gita ir dzimusi un augusi Jelgavā. «Pateicoties tam, ka satiku Reini, tagad esmu ventspilniece,» teic Gita. Ņemot vērā, ka pēc vecāku šķiršanās lielākā daļa atbildības un rūpju par viņu un māsu gūlās uz mammas pleciem, pabeigusi vidusskolu, Gita nolēma pārcelties uz Rīgu un studijas apvienot ar darbu. Viņa nopietni ar mūziku nodarbojas no 14 gadu vecuma, savukārt Reinis dzied jau no trīs gadu vecuma. Pirms pārcelšanās uz Ventspili kādu brīdi pāris dzīvoja Jelgavā. Izjutuši aicinājumu pamainīt darbošanās jomu, Reinis pirmais iestājās Wood Religion Barber Academy, kur apguva bārddziņa profesiju. Viņi jau iepriekš bija nolēmuši, ka veiksmīgas pieredzes gadījumā arī Gita apgūs šos kursus. Taču teju pirms Reiņa pirmās darba dienas bārddziņa amatā un neilgi pēc tam, kad Gita savā darbā bija iesniegusi atlūgumu, valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija. «Mums abiem dzīve apmeta kūleni,» atceras Gita. Ilgi nevilcinoties, pāris pārcēlās uz Reiņa dzimto Ventspili. Abi šodien ir ļoti pateicīgi Reiņa vecvecākiem, kas jauniešus mīļi uzņēma savās mājās.

Satraukumu darba meklēšanā kāpināja laiks, kas nepielūdzami ātri ritēja uz priekšu. Un par spīti tam, ka teju visu pasauli bija apstādinājusi kovida pandēmija un nebija prognozējams, ar kādiem pavērsieniem nāks katra nākamā diena, Reinis pieņēma drosmīgu lēmumu un, lūdzis pēc ģimenes atbalsta, īstenoja abu kopīgo ideju par vīriešu frizētavu. «Tajā brīdī, kad neviens ko tādu neuzdrošinājās, es to izmantoju kā degvielu un sapratu, ka man ir jāiet uz pilnu banku – visu vai neko,» teic Reinis. Šodien viņš ir pateicīgs tā brīža apstākļu sakritībai un tam, ka vēlme strādāt sev un drosme rīkoties sarežģītos apstākļos bija spēcīgāka par bailēm no neizdošanās.

Jāpiemin, ka X faktora piektajā sezonā šovā piedalās arī ventspilnieks Daniels Širmanis, kurš, līdzīgi kā Reinis, savu ceļu mūzikā sāka, dziedot popstudijā Jūras akmentiņi. Arī Daniels žūrijas vērtējumā nopelnīja četrus, kas ir ceļazīme uz šova nākamajām kārtām.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) 18.10.2023, 09:31:09

    Aiz kō tik sarežģīt Nosaukum?
    Par Balbier būt vienkāršak un saprōtamak nosaukt.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: