Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome nolēma piešķirt SIA ''Olimpiskais centrs ''Ventspils'''' apbūves tiesības uz zemes vienību Ventspils 2. pamatskolas teritorijā Bērzu ielā 54, lai futbola stadionu Katoļu ielā 40 attīstītu atbilstoši I līgas kategorijas futbola stadionu prasībām.

Vasarā SIA ''Olimpiskais centrs ''Ventspils'''' un biedrība ''Latvijas Futbola federācija'' noslēdza vienošanos futbola stadionu Katoļu ielā 40 izveidot par I līgas kategorijas futbola stadionu prasībām atbilstošu, t.sk. radot nepieciešamo infrastruktūru un mūsdienīgu sintētisko futbola laukuma segumu.

Papildus ir paredzēta arī jaunas sportistu ģērbtuves izbūve, ko vietas trūkuma dēļ nav iespējams īstenot Olimpiskā centra piederošajā futbola stadiona teritorijā, tāpēc pašvaldība atbalstīja kapitālsabiedrības lūgumu piešķirt apbūves tiesības uz daļu no pašvaldības īpašumā esošā zemes gabala Ventspils 2. pamatskolas teritorijā.

Futbola stadiona infrastruktūras attīstība veicinās iedzīvotāju veselīgu dzīvesveidu, nodrošinās sporta un ar fiziskām aktivitātēm saistīto pakalpojumu pieejamību, stabilitāti, nepārtrauktību, daudzveidību, kvalitāti un ilgtspēju Ventspilī, kā arī efektīvi pārvaldīs valsts un pašvaldības kopīgi izveidoto sporta infrastruktūru.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Doktors 23.10.2023, 10:27:23

    Ļoti labs lēmums!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: