Ventspils Galvenajā bibliotēkā 20. septembrī plkst. 18 ikvienam interesentam būs iespēja tikties ar Eiropas brīvprātīgā darba veicēju Robertu Kikī no Itālijas, kura pasākumā pastāstīs par sevi un savu dzimteni.

2016. gadā jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, izvērtējot Ventspils bibliotēkas pieteikumu, par akreditāciju Eiropas Savienības programmas “Erasmus+” projektā “Eiropas brīvprātīgais darbs”, to atbalstīja, iesakot piešķirt Ventspils bibliotēkai uzņēmējorganizācijas statusu.

Dalība projektā Eiropas brīvprātīgais darbs dod iespēju jauniešiem vecumā no 17 līdz 30 gadiem doties uz ārvalstīm un kādā organizācijā līdz pat 12 mēnešiem veikt sabiedrībai noderīgu darbu, gūstot jaunas prasmes un pieredzi. Projekta noslēgumā brīvprātīgais saņem YOUTHPASS, kas apliecina un apraksta Eiropas Brīvprātīgā darba laikā iegūtās zināšanas.

“EBD Ventspils pilsētā” projekta ietvaros Ventspils bibliotēka, sadarbojoties ar Ventspils Jauniešu domi, kas realizē un koordinē šo projektu, sniegs iespēju brīvprātīgā darba veicējai Robertai Chichì no Itālijas 6 mēnešus darboties Ventspils bibliotēkā.

Iesaistoties projektā Eiropas brīvprātīgais darbs, Ventspils bibliotēka iegūs jaunus starptautiskus partnerus, plašāku atpazīstamību, atbalstu ikdienas darbos un aktivitāšu īstenošanā, jaunas idejas, metodes un pieredzi, iespēju iepazīt citas kultūras.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: