Divas dienas Ventspilī viesojās Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) karsējkomandas pārstāvji, kuri šobrīd vienīgie Latvijā nodarbojas ar karsējgrupu sportu jeb Cheer Sport.

BK Ventspils karsējmeitenes savos priekšnesumos iekļauj vairākus elementus no šī sporta veida, bet, lai pilnveidotu tehniku, talkā tika aicināti šī sporta veida profesionāļi.

Divās dienās ventspilnieces pilnveidoja sevi tieši triku un piramīdu lauciņā. Meitenes apguva šī sporta veida pamatus, mācoties cēlienus. Liela uzmanība tika pievērsta tehniski pareizi izpildītiem pacēlieniem. Papildus tika veikti dažādi fiziskās sagatavotības vingrinājumi.

Trenere Anita Lapiņa atzina, ka daudzām meitenēm nācās pārvarēt bailes, lai uzkāptu piramīdas virsotnē: «Būsim atklātas – sākumā negāja viegli. Taču ar laiku, darbu un atkārtošanu viss sanāk daudz labāk. Šo divu dienu laikā vēl vairāk saliedējāmies un vēl vairāk sākām uzticēties cita citai, jo, lai katrs no šiem trikiem un piramīdām izdotos, ir jābūt uzticībai.»

BK Ventspils karsējmeiteņu komanda ir pateicīga RTU karsējkomandai, kura atrada laiku viesoties Ventspilī un novadīt meistarklases. Ventspils komanda ir apņēmības pilna pilnveidoties, mācīties un padarīt priekšnesumus vēl krāšņākus, izmantojot karsējsporta elementus.

BK Ventspils karsējmeiteņu komanda ir viena no senākajām Latvijā, tās darbība aizsākās 1998. gadā. Pēdējo septiņu gadu laikā ir veiktas būtiskas izmaiņas karsējmeiteņu darbībā, ieviešot priekšnesumos elementus no karsēju sporta. Kopumā darbojas četru vecuma grupu komandas, kurās ir vairāk nekā 70 meitenes vecumā no 7 līdz 20 gadiem. Ventspils karsējmeitenes ir četrkārtējas valsts čempiones un ieguvušas arī Baltijas vicečempionu titulu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: