Jau ziņots, ka ikgadējā strūklaku apkopē konstatēts, ka Lielā laukuma strūklakas Fregate “Valzivs” pieciem lielajiem mastiem bojāts viens un tas pats elements – miglas sprauslu pūtēji, kuri bija spēcīgi iedzīti nerūsošā tērauda caurules korpusā. Drīzumā tiks uzsākts to remonts.

Šis pārsteigums gan netraucēja ieslēgt strūklaku paredzētajā laikā, taču, kā jau to pamanījuši pilsētas iedzīvotāji, kopš Lielā laukuma strūklakas modināšanas tā bojāto miglas sprauslu pūtēju dēļ, līdz šim bijusi iespējama tikai daļēja darbība. Šobrīd ūdens no strūklakas mastiem iztek no augšas mazās straumītēs, nepūšot gaisā ūdens miglu.

Uzstādot Lielā laukuma strūklaku Fregate “Valzivs” jau veikta tās apdrošināšana, paredzot šādu gadījumu risku, tādēļ visus radušos zaudējums segs apdrošināšanas sabiedrība, neradot finansiālus zaudējumus pašvaldībai. Šobrīd apdrošināšanas sabiedrības eksperti izvērtē atjaunošanas darba apjoma izmaksas, kuras pēc saskaņotās finanšu tāmes noteiks, kāds būs bojāto detaļu atjaunošanas darbu zaudējumu apmērs. Pēc apdrošināšanas sabiedrības veiktā zaudējumu atzinuma, strūklakas atjaunošanas darbi tiks uzsākti 10. maijā.

Strūklaka Fregate “Valzivs” savā īsajā pastāvēšanas laikā ieguvusi augstāko novērtējumu vairākos Latvijas mēroga konkursos” - Zelta godalgu starptautiskā konkursā Itālijā “A`DESIGN AWARD”, nominācijā “Ainava un Dārzu dizains”, Latvijas Būvniecības 2016. gada skatē TEHNOLOĢIJU UN DIZAINA INOVĀCIJU specbalvu, skatē “GADA LABĀKĀ BŪVE LATVIJĀ 2016” 1.vietu nominācijā “AINAVA”, Latvijas Dizaineru savienības konkursā gada balvu kategorijā “VIDES DIZAINS” un gada balvu kategorijas “VIDES DIZAINS” apakškategorijā “VIDES LABIEKĀRTOJUMA OBJEKTI”.

Lielā laukuma labiekārtojuma projekts un strūklakas tehniskais risinājums tapis kopā ar arhitektu biroju no Latvijas, SIA ”Arhitekta J.Pogas birojs”, strūklakas tehniskā risinājuma autoru Gintu Jaunzemu, ainavu arhitektūras firmām SIA “ZALA landscape arshitecture” un SIA “apdALPS”, kā arī būvkonstrukciju autoru SIA “LVCT”.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    qwerty 03.05.2017, 23:54:52

    Ko? Jau pirmajā gadā? Tas tak nav apdrošināšanas gadījums,bet gan celtnieku brāķis!

  • -11
    vai man dieniņ!!! 04.05.2017, 00:04:18

    Laikam jau Tavas smadzenes nespēj izfiltrēt informāciju no 3 rindiņām par vandālismu. Galvenais bija kaut ko iepļūtīt un apvainot ne pa tēmu citus, vai arī vienkārši vajadzēja nolaist tvaiku - kā jau klasiskajiem aizekrāna lielbļāvējiem. :)

  • -1
    Merkakits 04.05.2017, 08:19:13

    Tiešām,strūklaka ir tikai gadu un tādi brāķi konstatēti.Projektētājam kopā ar būvniekiem par savu naudu brāķis jānovērš.

  • -3
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 08.05.2017, 14:34:02

    Skaidrojam, ka kā jau minēts raksta tekstā - bojājums nav defekts, bet gan apzināts vandālisms "...bojāti miglas sprauslu pūtēji, kuri spēcīgi iedzīti nerūsošā tērauda caurules korpusā kā arī nolauztas un mehāniski saliektas caurulītes, no kurām gaisā izplatās miglas strūkla." Bojājums veikts strūklas mastu lejas daļā, kur to iespējams aizsniegt ar rokām.

    Diemžēl pilsētā no vandālisma nav iespējams izvairīties, tādēļ lai pašvaldība izvairītos no neplānotiem finansiāliem zaudējumiem - visas uzstādītās iekārtas tiek apdrošinātas. Apdrošināšanas sabiedrība pirms zaudējuma atgriešanas - veic objekta apsekojumu, izvērtē situāciju un sastāda aktu ar atzinumu par bojājuma mēru un atlīdzību. Apdrošināšana nesedz zaudējumus, ja konstatēts ražošanas defekts.

  • -11
    Riebīgais 04.05.2017, 12:14:43

    Paskaidro, kurā vietā ir teikts ,ka te ir bijis brāķis,vai tu pats savā šaurajā pierītē to izdomāji?

  • -2
    ozols 04.05.2017, 12:22:28

    Nu ja :) alpīnisti ies ar kuvaldu demolēt :) smieklīgi :) :) :)

  • -10
    vai man dieniņ!!! 04.05.2017, 12:45:59

    Nu kā tad un vēl apdrošinātāji nejēgas kompensēs celtnieku brāķi...
    Vēl viens bezsmadzeņu komentārs ...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: