Šodien, 7. novembrī Valsts robežsardze atzīmē Robežsargu dienu, par godu svinībām tika rīkoti informatīvie pasākumi par Robežsargu darbu un viņu ikdienu.

Kultūras centrā notika interaktīvi informatīvs pasākums, bet Rātslaukumā ikviens varēja iepazīties ar dienesta tehniskajiem līdzekļiem un skatīt dienesta suņu paraugdemonstrējumus.

7.Ventspils robežsargu bataljons tika izveidots 1991.gada 13.decembrī. 1992.gada februārī Ventspils rajona Miķeļtornī tika izveidota pirmā karaspēka daļa, kuru svinīgos apstākļos atklāja 18.aprīlī kā pirmo Kurzemes zonā izveidoto robežapsardzības daļu. Vēlāk no Krievijas armijas pārņēma 14 robežapsardzības daļas. Par Ventspils robežkontroles punkta priekšnieku tika iecelts majors Ivars Kozinda.

No 1993.gada 1.decembra 7.Ventspils robežsargu bataljona robežkontroles punktam piešķīra juridiskas personas statusu un nosaukumu "Ventspils atsevišķais robežkontroles punkts".

1997.gada 7.janvārī, pēc Robežapsardzības spēku pāriešanas Iekšlietu ministrijas pārraudzībā, Ventspils ARKP pārdēvēja par Robežsardzes Ventspils pārvaldi.

Kopš 2014.gada 19.maija Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldi vada pulkvedis Olevs Zutis.

Foto no pasākuma.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: