Ventavā kopīgiem spēkiem realizēts projekts Zīļuka mice, kura atklāšana paredzēta jau šī gada 17. novembrī, portālam pastāstīja PII Zīļuks saimniecības pārzine Ilze Birzniece.

«Ideja dzima jau pērn, kad tika remontētas Ventavas ielas. Vadītāja Liena Rancāne pamanīja, ka ļoti daudz ceļa seguma materiāla tiek vests prom. Nodomāja, ka varētu to izmantot lietderīgi - bērnudārza “Zīļuks” labā. Teritorija ir, bet ups... remontdarbi jau pilnā sparā un 2015. gadā neiespēs. 2016. gads, pavasaris - Ventspils novada pašvaldība izsludina konkursu “Mēs savam novadam – 2016” un HOP... lecam iekšā. Piesaistam vides arhitekti Lindu Balodi, kas mūsu idejas vizualizē uz papīra, mēs uzrakstam projektam nepieciešamo un, aidā, esam „vilcienā” jeb projektā “Zīļuka mice”.

Šis „vilciens” iekustas diezgan lēni, jo nākas gaidīt uz tajā laikā paredzētajiem ceļa remontdarbiem. Sagaidām tos, aicinām ceļa strādniekus vest mūsu norādītajā vietā grants un smilšu krājumus, un kalns top mūsu acu priekšā. Lai iegūtu īpašu kalna formu, lūdzām palīdzību SIA “Akmeņkalni” darba rūķiem. Arī viņi aicinājumam atsaucās, un ne vienu reizi vien tika aicināti, lai veiktu uzlabojumus pašam kalnam, kā arī izveidotu pamatu sajūtu takām, kas līdz pat pašam oktobra sākumam bija tikai kā ideja mūsu galvās.

Oktobra sākumā aicinājām ikvienu vietējo iedzīvotāju un skolniekus aktīvi piedalīties sajūtu taku materiālu vākšanā. Esam ieguvuši daudz zīļu, kastaņu, oļu, čiekuru, kā arī dažādus akmeņus. Aktīvākie zināmie vācēji – 3., 4 klases skolēni un skolotājas, Gūtmaņu, Tindenovsku, Brendeļu un Lapiņu, Vītolbergu ģimenes.

Lai teritorija kopumā kļūtu sakopta, bieži talkā nāca Vārves pagasta komunālā brigāde ar Edgaru Kalniņu priekšgalā, kas vienmēr atsaucās un līdzdarbojās, lai sapņi kļūtu par realitāti. Sadarbojāmies ar SIA “Kokkalēji” vadītāju Dzintaru Pūpoliņu, kas palīdzēja sagādāt kokmateriālus, lai izveidotu soliņus, kāpnes un nožogojumu kalnam. Sen pierādījies fakts, ka darbs uz priekšu iet bariņā, talkās lielās un mazākās. Tādēļ iesaistījām lielus un mazus talkotājus no Zūru pamatskolas. Katru dienu vairāk kā nedēļu ar savām rokām kalna labiekārtošanā, apkārtnes sakopšanā iesaistījās 5.,6.,7., 8. un 9. klašu skolēni ar skolotājām.

Arī bērnudārznieku vecāku un vecvecāku vidū atradās čakli talkotāji. Īpašs paldies Katrīnas tētim un opim, kā arī Beātes un Elizabetes tētim, Nika tētim un Rūda opim par īpašu materiālu sagādi. Viens no lielākajiem darba rūķiem - Ivo Gelzis, kas ārpus sava darba atrada laiku un iespēju īstenot mūsu ieceres. Un šīs ir brīdis, kad mazi kalni kļūst par lieliem – sapņi piepildās. Paldies visiem - bez jums mums tas neizdotos!»

Projekta Zīļuka mices atklāšanas pasākumu notiks 17. novembrī plkst. 16.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: