Ventspils pilsētas dome atbalstīja sadarbības līguma slēgšanu ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Mūzikas vidusskolu par projekta “Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju attīstība, II kārta” īstenošanu.

Sadarbības līgums, ko plānots noslēgt jau nākamnedēļ, paredz līguma pusēm - Ventspils pilsētas domei, Kultūras ministrijai un Ventspils Mūzikas vidusskolai - savstarpēji sadarboties, veikt visas nepieciešamās darbības, kā arī nodrošināt nepieciešamo finansējumu, lai sekmīgi īstenotu Ventspils mūzikas vidusskolas projektu kura mērķis ir radīt priekšnosacījumus izglītības un kultūras pakalpojumu pieejamības uzlabošanai Ventspils pilsētā un Kurzemes reģionā, kas ietver gan Ventspils Mūzikas vidusskolas infrastruktūras attīstību, lai nākotnē varētu nodrošināt kvalitatīvu valsts profesionālās izglītības iestādes mācību procesu, gan kultūras pakalpojumu klāsta un kvalitātes uzlabošanu.

Projektā paredzēts veikt Mūzikas vidusskolas ēkas būvdarbu, būvuzraudzības, kā arī ērģeļu izgatavošanas un uzstādīšanas pakalpojumu iepirkumus. Pēc minētā sadarbības līguma noslēgšanas līgumā noteikto pašvaldības saistību izpildi, pasūtītāja funkcijas būvniecības procesā, projekta vadību un citas darbības, kas nepieciešamas sadarbības līguma izpildei un projekta īstenošanai Ventspils pilsētas dome uzticējusi nodrošināt Ventspils pilsētas pašvaldības iestādei “Komunālā pārvalde”.

Atgādinām, ka pērnā gada februārī tika parakstīta vienošanās par projekta "Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju attīstība, I kārta" īstenošanu, kā rezultātā tika veikta Ventspils Mūzikas vidusskolas ar koncertzāles funkciju būvprojekta tehniskās dokumentācijas izstrāde, lai varētu īstenot ēkas būvniecību rekonstruētajā Ventspils centrālajā jeb Lielajā laukumā.

Ventspils Mūzikas vidusskola ir lielākā Kultūras ministrijas pārziņā esošā kultūrizglītības iestāde ārpus Rīgas, un tajā 2015./2016. mācību gadā mācās teju 500 audzēkņi, tostarp 100 izglītojamie profesionālās izglītības programmās, 400 audzēkņi – profesionālās ievirzes izglītības programmās, kā arī strādā vairāk kā 100 darbinieki, tajā skaitā ap 90 pedagogi. Tā īsteno profesionālās vidējās, profesionālās ievirzes, interešu izglītības, mūžizglītības un tālākizglītības programmas, turklāt vidusskola funkcionē arī kā Ziemeļkurzemes metodiskais centrs, apvienojot 12 mūzikas skolas. To vidū ir Kandavas, Sabiles, Talsu, Valdemārpils, Dundagas, Rojas, Mērsraga, Kolkas, Piltenes, Ugāles, Kuldīgas un Ventspils Mūzikas skolas.

Taču neskatoties uz to, skolai nav savu pastāvīgu, profesionālajai darbībai piemērotu telpu jau kopš 2014. gada sākuma, kad tā pārtrauca darbību bīstamā stāvoklī esošajās ēkās Ventspils vecpilsētā. Kopš tā laikā mācību process tiek organizēts vairākās pagaidu telpās dažādās vietās pilsētā.

Saskaņā ar projektu Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunajā ēkā ar koncertzāles funkciju paredzēta vieta gan mūzikas vidusskolai, gan mūzikas bibliotēkai, kas būs pieejama ikvienam interesentam, gan koncertzālei ar 578 skatītāju vietām, kurā plānots organizēt ap 90 pasākumu gadā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    norge 29.04.2016, 17:56:15

    izmaksas tas prieks pilsetai 12 miljoni plus vel EU naudas 23 vai 26 milioni varbut ari vairak

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: