Ventspils Tehnikuma 4. kursa audzēknis Kristaps Kļaviņš izcīnījis 2.vietu nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā, kurā tika noskaidroti Latvijas labākie jaunie pavāri un viesmīļi.

Par vislabāko sniegumu sacentās 6 topošie pavāri un 6 viesmīļi, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši visaugstākos rezultātus.

Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere: “Vienmēr ir patīkami, ja ieguldītais darbs un laiks sniedz rezultātu. Es patiesi lepojos gan ar Kristapu, gan viņa pedagogiem. Kristaps ir ļoti mērķtiecīgi gandrīz trīs gadus gatavojies šim panākumam, kā arī Ventspils Tehnikumā saņēmis visa veida atbalstu šīs uzvaras sekmēšanai. Ir prieks, ka Kristaps ir ieguvis iespēju pierādīt savas prasmes superfinālā, lai noskaidrotu, kurš no trijiem jauniešiem pārstāvēs mūsu valsti kā labākais viesmīlis Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās šī gada nogalē un nākošgad.”

Pavāru uzdevums bija 6 stundu laikā pagatavot 3 veidu (veģetārā, gaļas un zivju) pirkstēdienu uzkodas, no katra veida pa 6 uzkodām, 6 porcijas silto pamatēdienu no cūkas pavēderes, dārzeņiem un griķiem, ar bešamelmērci, kā arī pagatavot konditorejas izstrādājumu un 6 porcijas deserta «Rupjmaizes kārtojums» brīvi izvēlētā veidā.

Savukārt viesmīļa profesijā jaunie profesionāļi demonstrēja ļoti labas viesu apkalpošanas, ēdienu pasniegšanas, flambēšanas, aperitīva pagatavošanas, vīna prezentācijas un citas prasmes.

Par labāko jauno viesmīli atzīta Madara Rozentāle no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, taču pavāra profesijā visaugstāko vērtējumu ieguva Kristiāna Šteinfelde no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma.

Apsveicam Kristapu un viņa pedagogu Ilzi Mūrnieci ar lielisko sasniegumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: