1. septembrī, atzīmējot Zinību dienu, Ventspils muzejs piedāvā iespēju no plkst. 12:00 līdz 16:00 apmeklēt Livonijas ordeņa pili – gan tiem, kam sākas jauns mācību gads, gan ikvienam zinātkārajam. Pirmklasniekiem ar vienu pavadoni – ieeja bez maksas.

Pašlaik pilī ir iespēja apskatīt unikālo multimediālo izstādi “Naudas dizains. PIN kods”, kurā eksponētas vairāk nekā 40 izcilāko Latvijas mākslinieku darinātās naudas zīmes, kā arī to papildinošo mākslas izstādi “Uz visu banku!” ar Olgas Šilovas (tēlniecība), Andra Vārpas (tēlniecība), Guntara Sietiņa (grafika) un Daiņa Pundura (keramika) darbiem. Un, protams, muzeja pastāvīgo ekspozīciju. Īpaši mazajiem apmeklētājiem, bet ne tikai, muzeja Izglītības centrā būs iespēja izgatavot savu grāmatzīmi.

 

Tāpat bez maksas iespējams apmeklēt H. Dorbes memoriālo muzeju Ērgļu ielā 1, kur no plkst. 11:00 līdz 17:00 var iepazīties ar rakstnieka, tulkotāja, pedagoga, novadpētnieka H. Dorbes dzīvi un daiļradi. Bērniem būs interesanti apskatīt H. Dorbes sastādīto ābecīti "Gaismiņa". Lai ietrenētu roku jaunajam mācību gadam, varēs arī radoši pastrādāt – izkrāsot jaukus zīmējumus. Savukārt rudenīgajā dārzā var izbaudīt šīs puses mieru un sasveicināties ar tēlnieka Kriša Erdmaņa skulptūru “Rūķis Knauķis”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: