Nordea bankas Kurzemes reģiona vadītājs ELANS STRAZDIŅŠ, kura sirdslieta ir teniss, šomēnes atgriezies no ASV, kur saviem tenisa audzēkņiem rīkoja treniņnometni. Mūsu bērni turieniešus pārsteidza ar savām darba spējām un lielo degsmi pēc tenisa.

Kas jūs braucāt?

– Es kā treneris, mana sieva un trīs jaunie tenisisti – 11 gadus vecais Ivans Trifanovs, tikpat vecā Nikola Trama un 10 gadīgā Anija Paula Ozoliņa. Vecāki mums bija uzticējuši savus mīļumus, un es biju viss vienā – treneris, tētis, brālis, draugs, paziņa un cilvēks, ar ko var parunāties. Cauru diennakti mēneša garumā. Dzīvojām kā komanda un atbalstījām cits citu.

 

Kurā ASV daļā uzturējāties?

– Tas bija Floridas štatā. Trenējāmies Winterpark tenisa centrā, piecas minūtes no Orlando. Savukārt dzīvojām 30 minūšu brauciena attālumā no tenisa centra pilsētiņā Apopka.

 

Kāpēc devāties uz tālo Ameriku?

– Vasarā mums ir labi, Ventspilī ir četri atklātie tenisa laukumi, taču aukstajā laika periodā šeit nav iespējams pilnvērtīgi trenēties, jo mums nav specializētas tenisa zāles. Trenējamies vieglatlētikas manēžā, basketbola hallē un ģimnāzijas zālē, taču šīs vietas nav īsti piemērotas tenisam. Lai sagatavotu augstas klases sportistus, ir daudz jātrenējas atbilstošos apstākļos un uz pareizā seguma. Otrs iemesls ir tas, ka šiem bērniem nav veselīgas iekšējās konkurence, kas viņus dzītu uz priekšu. Tā kā viņu vecāki un arī paši bērni izteica vēlmi spēlēt nopietnākā līmenī, radās projekts, piesaistot treneri Edžu Brakanski. Viņš ir ventspilnieks, kurš tagad dzīvo Rīgā un katru nedēļu speciāli uz trīs dienām ierodas Ventspilī, lai strādātu ar šiem bērniem. Un šī nometne ir loģisks treniņu procesa turpinājums bērnu sasniegtajiem rezultātiem.

 

Visu interviju lasiet 29. aprīļa laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: