Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ekskursija uz Kalēju ielu

Stāstu sērijaIela – zināmā, nezināmā, ko Ventas Balss iesāka marta beigās, šodien aizvedīs uz Kalēju ielu. Tās mieru 22. aprīļa rīta pusē iztraucē vien skaļas punu dziesmas, suņa rējiens, kad tā sētai paiet garām kāds no retajiem gājējiem, un vienas otras braucošas automašīnas radītais troksnis. Māju pagalmos rit ikdienas darbs.

Daļu pensijas apēd negatīvais indekss

Ekonomiskās krīzes gadi negatīvi ietekmējuši to iedzīvotāju pensiju lielumu, kuri pelnītā atpūtā devušies laikā no 2010. līdz 2013. gadam. Labklājības ministrija sola novērst šo netaisnību un kompensēt zaudējumus pensionāriem.

2.lpp. Viedoklis: „Viens mirklis”, laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kas es esmu? Kas bija pirms manis, kas būs pēc tam, kad manis nebūs? Tie ir jautājumi, ko cilvēki pie sevis klusībā vai skaļi uzdevuši un uzdos mūžīgi. Ikvienam ir skaidrs, ka bez redzamās un dzirdamās pasaules ir arī cita pasaule, kurā mēs esam jau bijuši un nonāksim atkal. Mēs to saucam par aizsauli.»

3.lpp.

Upīti plānots tīrīt par Eiropas naudu

Nepieciešamie upītes tīrīšanas darbi ir sarežģīti, darbietilpīgi un dārgi. Tie nav iekļauti šī gada pilsētas budžetā, jo perspektīvā plānots piesaistīt Eiropas finansējumu.

Operatīvajiem dienestiem saspringtas brīvdienas

Lieldienu brīvdienās ugunsnelaimē izglābta sieviete, kādu citu sakodis dusmīgs bebrs, bijušas arī citas ķibeles.

4.lpp. Izglītība. Erudīciju apliecina valsts olimpiādēs

Iespēja pārstāvēt savu skolu un pilsētu valsts mācību priekšmetu olimpiādē jau ir liels sasniegums un gods. 1. ģimnāzijas 11. c klases audzēknis Jānis Zālīte šogad piedalījies vairākās.

Dosies uz pasaules čempionātu

Ventspils Centra sākumskolas 4. b klases audzēknis Edgars Borherts jau otro gadu guvis lieliskus panākumus ātrrēķināšanā un atkal ir uzaicināts piedalīties starptautiskās sacensībās.

Gudrākie no gudrākajiem

Šajā mācību gadā Ventspils skolu audzēkņi ar lielākiem un mazākiem panākumiem piedalījušies dažādās valsts un atklātajās mācību priekšmetu olimpiādēs.

5.lpp.

LBL pusfinālā pretī stāsies Jēkabpils

Jau piektdien Latvijas Basketbola līgas pusfināla pirmo maču aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kuriem trāpījies iespējami tālākais sāncensis – BK Jēkabpils.

Skaidro pārpratumu ar biļetēm

Sanktpēterburgas Ermitāžas apmeklējums Jaunrades nama audzēkņu grupai izmaksāja 3000 rubļu jeb aptuveni 66 eiro. Izsniegtās bezmaksas biļetes kalpojušas kā ieejas kartes, taču ekskursija nebija bez maksas.

Izglābtais kaķis meklē mājas

Aprīļa sākumā Ventas Balss rakstīja par kaķi, kas bija iekūlies nepatikšanās. Kaut kādā, tikai viņam vien zināmā veidā tas bija nokļuvis uz bijušā restorāna Karavella jumta un tur arī palicis.

6.lpp. Intervija. Dons: Esam daudz spēcīgāki nekā domājam

Dona jaunā albuma koncerttūres vilciens uz Varanasi piestāja arī Ventspils teātra namā Jūras vārti. Pirms akustiskā koncerta mūziķis Ventas Balsij sniedza interviju. Tās jautājumi veidoti sadarbībā ar lasītājiem.

7.lpp. Iela zināmā, nezināmā. Ekskursija uz Kalēju ielu

Stāstu sērija Iela – zināmā, nezināmā, ko Ventas Balss iesāka marta beigās, šodien aizvedīs uz Kalēju ielu. Tās mieru 22. aprīļa rīta pusē iztraucē vien skaļas punu dziesmas, suņa rējiens, kad tā sētai paiet garām kāds no retajiem gājējiem, un vienas otras braucošas automašīnas radītais troksnis. Māju pagalmos rit ikdienas darbs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: