Neskatoties uz 16 punktu pārsvaru, ar ļoti smagu uzvaru "Aldara" Latvijas Basketbola līgas pusfinālsēriju sāka "Ventspils", kas savā laukumā ar 86:70 pieveica "Jēkabpili".

Apskati foto!

Viesi ilgu laiku ne tikai spēja pakutināt pretinieku nervus, bet arī brīžiem diktēt noteikumus laukumā, tomēr "Jēkabpilij" spēka pietika tikai 34 minūtēm. Sērija ritēs līdz trim uzvarām, un nākamā cīņa jau parīt paredzēta Jēkabpilī.

Spēli krietni labāk iesāka mājinieki, kas jau pirmajās trīs minūtēs ieguva deviņu punktu pārsvaru (11:2). Ar tālmetienu izcēlās Jānis Timma, taču vairāk nekā pusi punktu – sešus – izrāviena laikā guva Ronalds Zaķis. Jēkabpilieši atspēlējās, ceturtdaļu noslēdzot ar divu punktu deficītu (15:17), un otrās ceturtdaļas otrajā minūtē pēc Troja Bārnīsa metiena pirmo reizi mačā arī izvirzījās vadībā (19:17).

Viesi turpināja spēlēt labāk, un "Jēkabpils" otrajā ceturtdaļā vairākkārt atradās vadībā ar sešiem punktiem (25:19, 29:23). Kaut arī kurzemnieki guva sešus punktus pēc kārtas un atjaunoja neizšķirtu (29:29), puslaiku pārtraukumā spēles pastarīši vienalga devās ar plus četri kabatā – 37:33.

Otrā puslaika sākumā "Ventspils" turpināja pakaļdzīšanos, un trešās ceturtdaļas vidū mājiniekiem izdevās veikt ļoti svarīgu izrāvienu. Sešus punktus gūstot Akselim Vairogam, nepilnu trīs minūšu periods tika uzvarēts ar 8:0 (52:47), bet spēles 27. minūtē pēc Māra Gulbja metiena tablo vēstīja jau par deviņu punktu pārsvaru kurzemniekiem – 57:48. "Jēkabpils" vēlreiz nesalūza un ceturtdaļas izskaņā pat atguva vadību (60:59), tomēr Lorenco Viljamss pēdējās sekundēs atjaunoja mājiniekiem viena punkta pārsvaru (61:60).

Noslēdzošajā ceturtdaļā gan laukumā saimniekoja "Ventspils" Vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Bārnīss rezultāta starpību samazināja līdz pieciem punktiem (67:72), bet tad "Ventspils" viesulis pārbrāzās pāri pretiniekiem, nepilnās četrās minūtēs gūstot 12 punktus pēc kārtas un izdarot izšķirošo triecienu - 84:67, bet spēle beidzās ar kurzemnieku uzvaru ar rezultātu 86:70.

Regulārajā sezonā ventspilnieki abās spēlēs uzvarēja ar visai nelielu starpību – 75:66 un 80:78. Kurzemnieki ar 20 uzvarām un tikai diviem zaudējumiem kļuva par regulārās sezonas uzvarētājiem, savukārt "Jēkabpils" ar 25 uzvarām un 12 zaudējumiem ieņēma ceturto pozīciju. Ceturtdaļfinālā "Jēkabpils" četros mačos apspēlēja "Liepāju"/"Triobet" – 57:65, 80:79, 80:62 un 87:73.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: