Lielais laukums pēc rekonstrukcijas iegūs jaunas un modernas aprises - tajā būs unikāla un pasaulē vienīgā tāda veida strūklaka ar ūdens baseinu, jauni celiņi, soliņi, apgaismojums un zāliens. Arī gandrīz visi laukumā augošie veselie koki tiks saglabāti, taču laukumā konstatētas 4 bojātas papeles, kuras nepieciešams nozāģēt.

Šopavasar iedzīvotāji aktīvi iesaistās diskusijās par koku kopšanu un zāģēšanu pilsētā, taujājot pēc informācijas par koku nozāģēšanas pamatotību, tādēļ p/i „Komunālā pārvalde” informē, ka Apstādījumu saglabāšanas komisija lēmumu par minēto 4 koku nozāģēšanu pieņēmusi, jo papeles ir sapuvušas, ar piepēm, tām izveidojušās un attīstās trupes un tās kļuvušas bīstamas. Koku nozāģēšana tiks veikta līdz 15. aprīlim.

 

P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka Lielā laukuma teritorijā ir plānoti arī jauni koku stādījumi, laukums tiks papildināts ar vismaz 50 jauniem lapu kociņiem, tādēļ nav jāraizējas - pilsētas centrs bez kokiem nepaliks. Vasaras mēnešos tiks intensīvi strādāts arī pie jaunas apstādījumu rotas ierīkošanas Lielajā laukumā – tiks veidotas dobes un apstādījumu vietas ar dažādiem ziediem, dekoratīviem krūmiņiem un citiem augiem 700 m2 plašumā, kā arī ierīkots gandrīz 6000 m2 liels zāliens.

 

Lielā laukuma projekta izstrādes laikā tika veikta sabiedriskā apspriešana un iedzīvotāji tika informēti par Lielā laukuma izbūves darbiem, tai skaitā par Lielā laukuma koku saglabāšanu, pārstādīšanu vai nozāģēšanu. P/i „Komunālā pārvalde” atgādina, ka katra koka izvērtēšanā piedalās gan vides speciālisti, gan ainavu arhitekti, mežzinis un pilsētas dārzniece, tādēļ varam būt droši par Lielā laukuma koku saglabāšanas vai nozāģēšanas pamatotību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: